strikkeoppskrift

Her er et enkelt og morsomt restegarnsprosjekt som man kan kose seg med i en travel hverdag. Alle strikkere sitter stort sett på store mengder av restegarn. Men hva kan man bruke restegarnet til? Votter, små luer, sokker, lappetepper osv. er vanlige restegarnsprosjekter, men disse kan man fort gå lei av. 

RestegarnsprosjektRestegarnsprosjektI boka “Strikk til baby og barn” har vi en søt, liten oppskrift på hvordan en kan lage en liten babyrangle. Dette er en perfekt måte å bli kvitt restegarnet på og få en søt liten gave til en prins eller prinsesse. Hvis du ikke har trering, vatt og bjelle liggende hjemme, har hobbybutikker som Stoff&Stil et godt utvalg. Knapper til øyne kan kjøpes i nettbutikken her.

Noen ganger er en veldig i tvil om det er nok garn, da er det bare å veie garnet før en setter i gang. Derfor har vi oppgitt i oppskriften hvor mange gram den ferdige kaninen blir. Da er det bare veie garnet og sette i gang.

Flere muligheter til å bruke opp restegarnet med samme oppskrift.

Har man mer restegarn av samme strikkefasthet liggende, er det jo ingenting i veien for å utvide ditt restegarnsprosjekt til å bli vognpynt. Finn fram restegarn og plukk ut dine favorittfargekombinasjoner. Her er det bare å være kreativ og slå seg løs. Beregn ca 6 kaniner til vognpynten. Det er smart å tre dem inn på en strikk slik at babyen kan trekke i og leke med kaninene uten at tråden ryker.
For å skape avstand mellom kaninen er det brukt store treperler. En annen mulighet er å lage knuter på strikken som fungerer som mellomrom mellom kaninene.

Nå nærmer det seg jo Påske – hva med å finne frem restegarn i noen flotte påskefarger. Det er alltid kjekt å pynte frokostbordet med noen kule eggevarmere?
Bruk samme oppskrift som på kaninene til vognpynten, men strikk 2 omganger med vrangbord først.

Det er jo ingenting i veien for å også bruke eggevarmerne som en liten gave. Finn frem noen eggeglass og kjøp inn noen sjokoladeegg – sett sjokoladeegget i eggeglasset og bruk eggevarmeren som innpakning.Restegarnsprosjekt