strikkeoppskrift

Gratisoppskrift på easy pannebånd til restegarn i alle regnbuens farger. 

Påsken er tiden for strikking, og det er på tide å planlegge årets påskestrikk. Kanskje du er en av dem som trenger litt inspirasjon, og her er et tips og en gratisoppskrift som er kjapp og enkel, og som kan glede mange små. Bruk gjerne restegarn, og strikk striper i alle regnbuens farger. Sy gjerne på pynt, bokastaver, reflekser og detaljer i alle forskjellige varianter og fasonger ungene måtte ønske seg. Vårt jente pannebånd har et magebånd foran som en koselig detalj. Er du i tvil om størrelsen, kan det være lurt å måle rundt barnets hode, før du feller av. Husk at et pannebånd skal sitte godt og stramt, men samtidig være komfortabelt å bruke.

Oppskrift:
Størrelse: (2-4) 6-8 (10-12) år
Garn: 50 g Lille Lerke/Tynn Merinoull (eller enkel Big Stek eller noe restegarn du måtte ha liggende med samme strikkefasthet)
Strikkefasthet: 20 m = 10 cm (dobbelt garn)
Pinner: Rundpinnenr 4,5 40 cm og 2 strømpepinner nr 3,5
Legg opp (79) 83 (89) m med dobbelt garn og pinnenr 4,5. Strikk rundt perlestrikk (1 rett, 1 vrang som på neste pinne forskyves over hverandre) i alt (8) 9 (9) cm. Fell av.
Sløyfebånd:
Legg opp 5 m på pinnenr 3,5 med dobbelt garn. Strikk perlestrikk i alt (6) 7 (7) cm. Fell av.
Sy sløyfebåndet rundt omgangens begynnelse, og fest godt. Fest alle løse tråder, og damp pannebåndet med en fuktig klut.

Dette er så enkelt at barna selv kan klare det, bytt for eksempel ut perlestrikk med rillestrikk, så er det et enkelt prosjekt barna også kan kose seg med. Hva er vel koseligere når de viser interresse, og vil strikke sammen og ved siden av oss?? Ofte kan det være inspirerende nok å få velge egne farger og sammensetninger. Skal barna strikke selv, kan det være lurt å bruke enkelt garn (med riktig strikkefasthet). Det kan være i overkant komplisert for de små å strikke med to tråder og dobbelt garn.

Gratisoppskrift