strikkeoppskrift

Lillefrø bleiebukse,- en tøff og grovstrikket, men myk bleiebukse med god passform. Perfekt for de aller minste.

Lillefrø bleiebukseLillefrø bleiebukse er strikket i dobbelt garn. Man bestemmer selv graden av melering og røffheten i buksen, ved å velge to farger som går ton i ton, eller to kontraster. Et tips er å strikke en prøvelapp før man går i gang. Ofte har man sett for seg noe, som i virkeligheten blir helt annerledes… Da kan det være lettere å forandre og korrigere, dersom det er en prøvelapp enn på selve buksen.

Garnkvaliteten gjør den lun og slitesterk, og vi har valgt de lekreste kvaliteter fra Du Store Alpakka, Mini Sterk og DreamLine Soul.

Sistnevnte kvalitet (sammen med DreamLine Air og Sky) er i utgangspunktet utviklet for dette formålet; for å kombineres med andre garn. Dette er spennende! Å utforme sin egen blanding og fargekombinasjon, gir nye og spennende resultater. Vi har brukt en rekke forskjellige kombinasjoner og fargevarianter. Lillefrø bleiebukse passer like godt til jenter som til gutter. Den er nydelig om sommeren med bare ben, men minst like deilig til vinteren med strømpebukse under. De lange vranbordene på benkantene kan brettes dobbelt, så blir buksa litt nettere.

Vi har oppgitt en strikkefasthet på 24 m = 10 cm med dobbelt garn. Bleiebuksen kan selvfølgelig også strikkes i enkelt garn med denne strikkefastheten, for eksempel Dale Alpakka fra Dale Garn, eller Tynn AlpakkaUll fra Sandnes Garn.

”Mere verdt enn all verdens gull”

Oppskrift på Lillefrø bleiebukse finner du i boka vår “Strikk til baby og barn” som er å finne i de fleste bokhandlere over hele landet. Oppskriften går i størrelse 1-18 måneder, og siste størrelse kan brukes veldig lenge. Lengre enn man kanskje tror!!  Buksen er forholdsvis enkel og strikke, og dersom du er nybegynner eller fersk i faget, er det perfekt å begynne med små, kjappstrikka prosjekter.Lillefrø bleiebukse