strikkeoppskrift

Gromgutt jakke, -dobbelspent i retrostil som passer både gutter og jenter.

Gromgutt jakkeGromgutt jakke med gullknapper og pyntelommer gir jakken et eksklusivt preg. Den er strikket i det superanvendelige ullgarnet Falk fra Dale Garn. Her er det 40 forskjellige nydelige farger å velge mellom!! Falk er virkelig et flerbruksgarn. Kvaliteten er like anvendelig  til både liten og stor, til alle typer plagg og til alt av tilbehør fra votter og vanter til luer, skjerf og halser. Falk blir like fint uansett strikketeknikker og alle typer strukturmønster, på en måte kommer strukturstrikk bedre til sin rett med dette garnet enn for eksempel alpakka garn. Falk har strikkefasthet på 22 m = 10 cm, så garnalternativene er derfor mange. Jakken har riller, og er tung, så tenkt derfor på at garnet til akkurat denne jakken, bør være litt fast, ikke med for mye fall som blir hengete etterhvert.  Vi kan nevne Merinoull og Smart fra Sandnes Garn,- begge egner seg bra for denne oppskriften.

Over har vi strikket i Lys grå melert nr 0004, til venstre i Rød nr 4018 og under i Grønn nr 8246.

Et tips kan være å skifte knapper etter årstid. Det kan være nydelig til festantrekket til jul eller 17. mai med gullknapper, men til våren og sommeren kan det være veldig praktisk,- og det passer kanskje bedre inn i resten av garderoben med treknapper? Et lite utvalg knapper finnes i vår nettbutikk her.

Oppskriften på Gromgutt jakke, og mange andre oppskrifter til baby og barn, finnes i boka vår “Strikk til baby og barn”. Den finnes i størrelse 1-4 år. Gromgutt jakke passer like fint til jenter,- til både kjoler, bluser og skjørt,- som til gutter. Ikke la dere distrahere av navnet!! Jakken er god og varm, og er nydelig og klassisk som ytterjakke hele våren og høsten.

Gromgutt jakke