strikkeoppskrift

Luestrikk i alle størrelser, farger og varianter, -til alle årstider og anledninger. 

LuestrikkLuestrikk til de aller minste kan være en utfordring størrelsesmessig. Her følger noen enkle tips for deg som kanskje synes det kan være vanskelig.

Kyser er,- etter min smak (dessverre), mest rettet mot jenter. Det finnes en hel del kyser der ute som også er fullt brukelige til gutter, men det er og forblir,- en smaksak. Av erfaring, kan det være lurt å sikre seg i alle bauer og kanter før barnet blir født. Strikk gjerne opp lua i flere størrelser. Babyer vokser veldig fort, og spesielt i hodet de første månedene. Til hentesett har jeg som regel alltid strikket to forskjellig størrelser i samme farge og oppskrift. Da kan hentesettet være komplett lengst mulig. Har babyen din lite hode, og sliter du med å finne luer som er små nok i størrelsene? Det kan ofte være tilstrekkelig å strikke samme oppskrift med et halvt nummer mindre pinner. Det er ofte ikke så mye som skal til. Det kan også være nyttig å måle sin egen strikkefasthet, sjekke  mål oppgitt i oppskriften, samt måle hodet til barnet som det skal strikkes til. Ofte kan det være nyttig å bruke måletabeller, som for eksempel denne fra Lillelam.

Et tips til deg som er bestemor, og som ikke har de små i umiddelbar nærhet: Det kan være hensiktsmessig å blåse opp en ballong til den måler den hodeomkretsen man ønsker å strikke lue til. Da vil du få en indikasjon på om lua passer.

Luestrikk

LuestrikkVår desidert mest solgte lueoppskrift er Guttelue (til venstre), som kan kjøpes som enkeltoppskrift her. Min favoritt er rillelua (til høyre) fra boka vår “Strikk til baby og barn”. Denne vil vokse med barnet, og utvide seg etterhvert, da den er strikket i riller, og dermed veldig elastisk. Utrolig god passform har den også. Lua strikkes i dobbelt garn med vendestrikk.

 

 

 

Luestrikk