strikkeoppskrift

Tusserulle babysett, et koselig sett med nydelig hullemønster og rund sale i rillestrikk. Jakken er vid modell, og passer fint over kjoler og bluser.

Tusserulle babysett er hentet fra boka vår; “Strikk til baby og barn”. Boka er å få kjøpt i de fleste bokhandlere over hele landet. Oppskriften går i størrelse 0-9 Tusserullemåneder, og settet er strikket i Lille Lerke fra Dale Garn. Lille Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend, og en tynnere utgave av Lerke. Her er et godt garn til finere strikkeplagg og når ren ull er for varmt. En kvalitet jeg kan anbefale på det varmeste,- det er virkelig en bra kvalitet!!

NB! Lille Lerke har to veiledende strikkefastheter avhengig av bruksområdet og hvilken type plagg du strikker. Husk at det er strikkefastheten som er oppgitt i oppskriften, du skal følge. Vi har brukt pinnenr 3 og fått en strikkefasthet på 28 m = 10 cm. Husk alltid å måle din egen strikkefasthet før du begynner! Den kan nemlig avvike fra det som er oppgitt i oppskriften.

”No livnar det i lunder, no lauast det i li”

Vi går virkelig mot lysere tider, og hos oss (kanskje en av de positive ting Vestlandet kan flagge med) har våren begynt å gi livstegn fra seg. Tusserulle er et veldig brukervennlig sett, og passer til de fleste årstider. Det kan brukes med strømpebukse eller knestrømper til på kalde dager, eller med bare ben på varme dager. På bildet øverst har vi strikket i fargene Syrlig gul nr 8100, Ubleket hvit nr 0020, Grå lavendel nr 8102 og Skifer nr 5752. Vi har brukt sateng sløyfebånd i livet, men her kan det meste av bånd, tau, skinn osv brukes.Tusserulle