strikkeoppskrift

Sandkorn skjørt,- et kledelig seleskjørt med god vidde. Smekken og selene gjør at skjørtet sitter godt. Varierer du tilbehøret, får du et skjørt som kan brukes både til hverdags og til finere anledninger. Enkel design og enkel strikk.

Sandkorn skjørt er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka. Ta en titt på fargeutvalget, for i denne kvaliteteten er det over 50 forskjellige farger å velge mellom! Garnet finnes både i melerte og ensfargede nyanser i godt avstemte farger. Over har vi strikket i Sennep nr 859. Under har vi strikket i Mørk rød nr 819. På det røde skjørtet har vi valgt å droppe knappene til en forandring. Selene må da strikkes noe lengre, og knuten holder skjørtet oppe. Det røde skjørtet er ypperlig som tilbehør til nisselua rundt juletider. 

Dette 4-trådsgarnet strikkes på pinne 3,5 og gir en strikkefasthet på 22 masker glattstrikk = 10 cm. Oppskriften går i størrelse 1-5 år, og passer like godt i barnehagen som til fest. Skjørtet er akkurat passe kort, slik at barnet kan bevege seg fritt og føle seg komfortabel.

Tips! Alpakka er tre ganger varmere enn saueull, og nylon-forsterkningen i Sterk øker slitestyrken på skjørtet. 

Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.

Oppskrift på Sandkorn skjørt finner du i boka vår “Strikk til baby og barn”. Boka er å få kjøpt i de fleste bokhandlerene over hele landet. Skjørtet er i størrelse 1-5 år. Med en strikkefasthet på 22, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Lerke, Duo, Alpakka eller Mandarin Medi. Sistnevnte er 100 % bomullskvalitet, og det er en nydelig kvalitet dersom man ønkser et skjørt til sommerbruk. Bomullsgarn kan også være hensiktsmessig dersom man ønsker lyse farger. Mandarin Medi tåler høy temperatur ved vask, i motsetning til de andre kvalitetene nevnt.

 

Sandkorn skjørt