strikkeoppskrift

Vårsol jakke til store –og lillebror med fletter fra siden og opp under ermet og langs raglan. En liten vri på den klassiske flettejakken. 

Oppskrift på Vårsol jakke går i størrelse 1-6 år, og den er strikket i Lerke fra Dale Garn.Vårsol jakke Oppskrift finnes i boka vår “Strikk til baby og barn”. Vi har kategorisert oppskriften som middels/vanskelig, men har man litt strikke erfaring, vil det gå som en lek.

Vi går mot lysere tider, og det kan være på høy tid å begynne å tenke på vårgarderoben!!

Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend. Dette er et godt alternativ til finere strikkeplagg og når ren ull er for varmt. Lerke er mye brukt her i heimen, og en klar favoritt både av barna og meg selv. Det er godt å strikke med, og holder seg veldig fint i bruk.

NB! Husk at du kan strikke med Lerke, Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool, Falk og Pure Lino etter samme oppskrift.

Strikkefasthet: 22 masker. Veiledende pinner oppgitt på bandarolen er  pinne nr 4. Vi må bruke pinnenr 3,5 for å få 22 m på 10 cm, men dette er veldig avhengig av hvor fast/løst du strikker. Dersom du ikke har erfaring med dette garnet, anbefaler vi at du strikker en liten test, og måler din egen strikkefasthet.

NB! STRIKKEFASTHETEN SOM ER OPPGITT PÅ BANDEROLEN ER KUN VEILEDENDE. HUSK AT DU ALLTID SKAL FØLGE STRIKKEFASTHETEN SOM ER OPPGITT I OPPSKRIFTEN.

Over har vi strikket i Maisgul nr 8111, til høyre og under i Mørk rust nr 8117. Både modellen og fargene brukt her,  passer like godt til både jenter og gutter. Det er derfor et plagg som lett kan gå i arv.

”og nappet opp med rot og topp sin første løvetann”

Alle strikkemodellene på bildet under, finner du oppskrift på i samme bok.

 

vårsol jakke