strikkeoppskrift

Flettegenser i vrangstrikk til tøffe gutter, strikket i nydelig alpakka.

Flettegenser fra vårt hefte Høstklar, kan kjøpes i nettbutikken her. Trenger du inspirasjon til varm og god strikk til litt større barn, er detFlettegenser masse inspirasjon å finne i dette heftet. Oppskriften på Lønne flettegenser går fra størrelse 1-8 år, og den er strikket i Alpakka fra Sandnes Garn. Her finnes over 50 forskjellige farger å velge mellom!! En klassisk gneser, strikket i nydelig kvalitet som holder seg veldig fin både ved hyppig bruk og vask. Det forutsetter selvfølgelig forsiktig vask etter vaskeanvisningen på garnet. Ofte bruker jeg også lavere temperatur ved vask enn det som er angitt. Jeg elsker jeg plagg som kan brukes til mange forskjellige anledninger, eller stylinger om du vil. Denne kvaliteten er av utpreget klasse, og jeg som har unger som til og med får Merinoull til å nuppe/loe, har en klar favoritt i Alpakka. Vær oppmerksom på at alpakka er mye varmere enn vanlig ull!! Lønne flettegenser kan brukes med skjorte under til pent, selv om den blir hyppig brukt under dressen i barnehagen eller på skolen.

Med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange!! Vi kan nevne Smart, Merinoull, Mandarin Medi og Duo. Alle fra Sandnes Garn. Den strikkes på vrangen, så ikke la deg skremme av all vrangstrikken. Den vrenges i etterkant, og fletten flettes på vrangen. Vranstrikk gjør at fletten kommer ekstra godt frem. Er du en av dem som synes at fletting ser vanskelig ut? Da er det bare å kaste seg uti det, for det er faktisk lettere enn det kanskje ser ut.

FlettegenserOver har vi strikket i Alpakka Mørk blåmelert nr 6572 og til venstre Blå nr 6053. Oppskrift på Nøtte lue, finnes også i vårt Høsthefte. Oppskriften går i størrelse 4-10 år, og er strikket i Alpakka Ull fra Sandnes Garn.