strikkeoppskrift

Børstet genser fra vårt Høsthefte, til både gutter og jenter i størrelse 1-7 år. 

Børste genserGodt nyttår til alle våre følgere!! Håper vi kan gi deg mye inspirasjon i året som kommer!

Børstet genser er strikket i den nydeligste kvalitet fra Sandnes Garn,- Børstet Alpakka.

Lekker og luftig børstet alpakka som gir et eksklusivt uttrykk. Myk, lett og behagelig å ha på seg. 96% børstet alpakka og 4% nylon (96%brushed alpacca and 4% nylon). En kvalitet barna kommer til å elske! Varm og god under dressen, men også fin til både bukser og skjørt,- hverdag som fest.

Oppskriften finnes i vårt Høsthefte som kan kjøpes i nettbutikken her. Her finnes flere oppskrifter på praktiske

Børstet genserplagg for litt større barn til høst- og vinterbruk.

Børstet genser har enkle fletter både foran og bak, og vrangstrikkede ermer (som er glattstrikket, og vrengt i ettertkant). Skjerfet er strikket i Lun Ull, i fargen Burgunder nr 4254 og oppskriften finnes også i Høsthefte.

Over og til venstre har vi strikket i Beigemelert nr 2650, under har vi strikket i den nydeligste Mørk grønn nr 9575. Ser man nærmerere,- har disse fargene et nydelig spill,- uten å virke for spraglete. Til høyre har vi strikket i Ink blå nr 6060. Her finnes 25 nydelige farger å velge mellom. Denne kvaliteten er en av favorittene i vinter.

Med tykt garn og tykke pinner er dette et kjappstrikka prosjekt. Børstet Alpakka har en sprikende strikkefasthet oppgitt, men vi har kommet frem til 13 m = 10 cm på pinnenr 7. Vær nøye med strikkefastheten før du går i gang, og spesielt med tykt garn og  tykke pinner! Jeg har opplevd selv at det er veldig annerledes, og pinnestørrelsen må i slike tilfeller justeres. For å få et skikkelig resultat, bør man absolutt legge litt tid ned i en prøvelapp, før man går i gang med et helt plagg.

 


Børstet genser