Det er atter duket for en ny luke i vår kreative julekalender: Koselige strikkede nisseluer til bordkort til selve dagen, eller til en grøtfest i førjulstida.

Selv om vi har det travelt i julestria, kan det ofte være nyttig å sette seg ned å tenke over hvorfor man som voksen stresser og strever. Bruk heller tid på de man er glad i! Jula er en tid for tradisjoner, og for å være sammen. Som regel setter barna ikke høye forventinger, det er bare små, koselige minner som setter spor.

bordkortBordkortbordkort

Vanskelighetsgrad: Lett

Garn: 50 g Easy fra Sandnes Garn

Strikkefasthet: 15 m = 10 cm

Pinner: Strømpepinner 4,5

Tilbehør: litt fyllvatt

 

Merk! Luene er strikket ganske fast slik at de kan stå på bordet.

 

Legg opp 28 m på  strømpepinner nr 4,5 og strikk vrangbordstrikk 1 rett og 1 vrang i alt 2 omganger.

Forsett med glattstikk 8 omganger. Nå felles 1 m på hver pinne.

Strikk 4 omganger. Forsett å felle etter hver 4. omgang, men sørg for at fellingene ikke kommer rett over hverandre. Strikk til du har 4 masker igjen.

Klipp av tråden og dra tråden gjennom maskene.

Fest trådene og lag en dusk, ikke for stor, som du fester i toppen. Fyll gjerne luen med litt fyllvatt slik at den står støtt.

Dusk lages ved at du nøster litt garn ca 8 ganger rundt hånden din og knyt stramt. Surr en tråd mange ganger rundt «nøstet» ca 1/3 ned fra toppen. Knyt stramt. Klipp løkken nederst slik at alle trådene blir like lange.

Obs! Strikkefastheten i oppskriften fraviker det som er angitt på garnet, men det er alltid oppskriften man skal forholde seg til. Da dette ikke er et plagg som skal passe en bestemt størrelse, er det heller ikke så nøye med strikkefastheten. Det viktigste er at de blir faste, og kan stå selv uten toving. Selv om det er litt smått og dillete å strikke, er det et prosjekt som går forholdsvis kjapt å strikke innimellom alt annet som skal gjøres.

Vi ønsker alle våre følgere en riktig god jul!!