strikkeoppskrift

Sitteunderlag er et koselig og raskt, lite strikkeprosjekt som er superkjekt å gi bort som gave. Sitteunderlaget toves etter strikking, som gjør at det tåler mer fuktighet og varmer godt.Vi åpner den 18. luka i vår inspirerende julekalender, og gir deg oppskrift på tovet sitteunderlag. Strikk til deg selv, eller til noen du er ekstra glad i.Tykk Ull er en av de få kvalitetene som inneholder 100% norsk ull. Tykk Ull kan føles hard og stikkete, men når den toves blir den nydelig og myk. Den norske ulla er utkonkurrert av merinoull og alpakka, i hvert fall når det gjelder ull til klær. Vi husker vel selv hvordan hjemmestrikka gensere klødde? Den gangen vi var barn, og tilgangen på luksusvare som merino og alpakka var tilnærmet lik null…

SitteunderlagSITTEUNDERLAG

Garn: 200 g Tykk ull fra Sandnes Garn

Strikkefasthet: 9 m = 10 cm på pinner nr 12

Pinner: nr 12

Mål ferdig tovet: 36 x 42 cm

 

Legg opp 47 m på pinner nr 12.

Mønster:

  1. pinne: 1 m løst av, *3 m rett 1 m vrang* gjenta fra *-* ut pinnen og avslutt med 2 m rett

 

  1. pinne: 1 m løst av, *3m rett 1 m vrang* gjenta fra *-* ut pinnen og avslutt med 2 m rett

 

Strikk 60 pinner, fell av.

Fest alle løse tråder .

Nå er sitteunderlaget klar til toving.

 

Toving:

Vask sitteunderlagene i maskinen på 40 grader med vanlig vaskepulver ( ikke spesialvaskemiddel for hvitvask)

Ta sitteunderlagene ut av maskinen og form dem og la dem tørke flatt.

Skal du strikke flere sitteunderlag kan det lønne seg og tove alt samtidig.

 

Tips: Fin kant får du ved å ta den første masken løst av med tråden på retten av arbeidet. Legg tråden på forsiden av arbeidet, ikke bak slik du vanligvis gjør når du starter å strikke en pinne. Stikk pinnen i bakre del av masken, og ta masken av pinnen uten å strikke den.