strikkeoppskrift

17. desember er det duket for gratisoppskrift på strikketeppe i Chunky wool. Med tykt garn og tykke pinner, er dette faktisk kjapt å strikke, selv om det ser litt omfattende ut…

Vårt strikketeppe er strikket i Chunky Wool,- et megatykt 1-tråds garn i ren, ny ull. Det er et trendy garn, og kan brukes til mer enn et strikketeppe. Du kan like gjerne strikke genser, luer, skjerf og sjal som deilig slumrepledd, tepper og puter i dette garnet. Det er mange lignende tepper i handelen, ofte med innhold av stor del syntetiske fibre. Vi ønsket oss et teppe i 100% ull, og her er oppskriften dersom du ønsker det samme.

Strikketeppe

 Garn: 1600 g Chunky wool fra Knit at home

 Strikkefasthet: 3 m = 10 cm

Pinner: Rundpinne nr 30

Mål: 150×130 cm

 

Strikketeppe

Legg opp 3 m på pinne nr 30.

Det skal strikkes glattstrikk hele veien og fin kant får du ved å ta du den første masken løst av med tråden på retten av arbeidet. Legg tråden på forsiden av arbeidet, ikke bak slik du vanligvis gjør når du starter å strikke en pinne. Stikk pinnen i bakre del av masken, og ta masken av pinnen uten å strikke den.

Første pinne strikkes rett.

Neste pinne strikkes vrangt; 1 kantmaske, øk 1 m, strikk deretter rett ut pinnen.

Fortsett å øke 1 m i begynnelsen av hver pinne til du har 51 m.

Fortsett å øke på den ene siden som før, mens du på andre side strikker 1 pinne uten øking deretter felles det 1 m i begynnelsen av hver pinne slik: 1 kantmaske, 2 m rett sammen rett ut pinnen. Strikk 2 pinner.

Nå skal det strikkes 1 pinne uten å øke, men fortsett å felle på motsatt side.

Deretter felles det på begge sider etter kantmasken.

Strikk til det er 3 m igjen, fell av.

 

Fest alle tråder.

Det er nok lettest å feste trådene uten nål.