Strikkeforkle til julebaksten er et koselig lite prosjekt til føljulstiden, og en fin gave å gi bort. Forklet vil garantert falle i smak for en liten julespent barnesjel.

I dag gir vi deg oppskrift på strikkeforkle til barn. Vi har valgt en kvalitet som tåler høy temperatur (60 grader) ved vask, som kan være praktisk til dette formålet. Kos deg med en av våre gratisoppskrifter, og kom i julestemning! Følg oss på blogg og instagram i desember, her kommer mye spennende. Gled deg til i morgen!

Størrelse: One size

Garn: 100 g Mandarin Medi fra Sandes Garn

Strikkefasthet: 22 m = 10 cm

Pinner:

rundpinne nr 3 og 2,5, 60 cm

strømpepinner nr 2,5

Tilbehør: 1 knapp, strykemerke

Oppskrift:

Legg opp 74 m på pinnenr 3. Strikk frem og tilbake 3 riller. Strikk videre glattstrikk, men de 3 ytterste m i hver side strikkes rillestrikk.

Fell en m på hver side fra retten innenfor de 3 kantmaskene hver 2. cm i det glattstrikkede feltet slik: Strikk 3 rett, 2 m vridd rett sammen, strikk til det

gjenstår 5 m, strikk 2 rett sammen, 3 rett. Fell i alt 10 ganger i hver side.

Skift til pinnenr 2,5 og legg opp 35 m p. hver side. Strikk nå 2 riller over alle m. Strikk et knapphull 3 m fra ytterkant i den ene siden. Strikk n. 2 riller, fell så av 46 m i hver side. Strikk de 32 midterste m ferdig til smekke, skift tilbake til pinnenr 3. Strikk de ytterste 3 m i hver side rillestrikk, de resterende m strikkes glattstrikk. Strikk til smekken fra rillekanten måler 10 cm. Strikk 3 riller. Fell av utenom de ytterste 3 m i hver side som settes på en hjelpepinne til hver stropp. Strikk hver stropp måler 11 cm. Fell av.

Sy stroppene sammen bak. Fest alle tråder, og sy i en knapp på magebeltet. På smekken kan man stryke på et koselig strykemerke, eller brodere navn til den heldige mottakeren.