strikkeoppskrift

Julen er tiden for masse besøk, og det er derfor koselig å ha med seg nøstesvibler i vertinnegave. 

6. desemberDette prosjektet er genialt å gjøre også sammen med litt større barn. De kan være med å rengjøre svibelen, og surre garn rundt. Jula er tiden for å gjøre ting sammen, og her i huset har ungene stor glede av å gi bort egenproduserte ting. Ofte skal det ikke så mye til av hjelp fra en voksen, så blir resultatet ganske bra. Mestringsfølelse! Dette er den perfekte gave til lærere, personell i barnehager og trenere. Alle liker å bli satt pris på, og ofte skal det ikke en formue til for å glede et hjerte. Så er det noe med å ha laget det selv…

Sviblene kan lages lenge på forhånd, og oppbevares kjølig, mørkt og uten vann. Da holder de seg i ukesvis, og man kan hente frem etterhvert som man trenger dem. Genialt å ha klart til en travel hverdag, og de man ikke får gitt bort, er jo aldeles nydelige å ha selv!

Svibler er også meget dekorative å ha på utsiden av huset, de tåler å stå ute (i hvertfall her på Vestlandet), og blomstrer i ferbruar.

Kjøp svibler hos blomsterhandleren din og fjern plastpotten.  Ta bort så mye om mulig av jord rundt svibelen. Surr garn, gjerne dobbelt og trippelt, rundt løken som et nøste og bruk en nål og fest enden når alle røtter er dekket. Dersom man har med barn, kan det være lurt å feste begynnelsen av tråden til svibelen med en limpistol. Det er et genialt prosjekt for restegarn, men bruk gjerne da samme farge. Vi har brukt Lun Ull, men det er ikke nødvendig å kjøpe nytt. Bruk noe du allerede har. Det kan også være tøft med effektgarn av ulikt slag. Vi har brukt  Bling effektgarn fra Du store Alpakka.