Da åpner vi vår andre luke i årets julekalender. Dette er noe de fleste kan klare, og denne oppskriften passer perfekt for deg som er nybegynner.

GrytekluterGrytekluter

Garn: 150 g  Cotton 8/4, Stoff & Stil

Pinner:  Rundpinne 5, 60 cm

Strikkefasthet:  3 tråder 16 m = 10 cm

Tilbehør: 2 stk 1cm bred skinnsnor 33 cm

Legg opp med 3 tråder 3 m på pinner nr 5.

For å få fin kant tar du den første masken løst av med tråden på retten av arbeidet. Legg tråden på forsiden av arbeidet, ikke bak slik du vanligvis gjør når du starter å strikke en pinne. Stikk pinnen i bakre del av masken, og ta masken av pinnen uten å strikke den.

Strikk rett hele tiden. Første pinne strikkes rett. Neste pinne: 1 kantmaske, øk 1 m i neste m ved å strikke en rett og en vridd rett i masken, rett ut pinnen.

Fortsett å øke 1 m i begynnelsen av hver pinne, etter kantmasken, til du har 50 m. Strikk 2 pinner uten å øke.

Nå skal det felles 1 m i begynnelsen av hver pinne slik: 1 kantmaske, 2 m rett sammen rett ut pinnen. Strikk til du har 11 m igjen. Fortsett fellingen som tidligere men etter 3 m felles det 3 m, rett ut pinnen (4 m). Neste omgang legges så disse 3 m opp igjen. Forstett og felle i begynnelse av pinnen til det er 3 m igjen.

Fell av

Fest alle løse tråder.

Til oppheng har vi brukt en myk skinnsnor, men her kan det meste brukes. Husk å fjerne skinn/snor før vask.

Garnet vi har brukt, er i 100 % bomull og tåler dermed selvsagt høyere temperaturer enn ull i vask. Det er en stor fordel når man skal strikke til kjøkkenet. Garnalternativ kan være Mandarin Petit fra Sandnes Garn, også i 100 % bomull.