strikkeoppskrift

Pusejakke med hette er strikket i nydeligste kvalitet fra Du Store Alpakka,- en fantastisk kvalitet for de minste. Jakken kan brukes av både gutter og jenter,- og passer både til hverdags og til fest.

PusejakkeOppskrift på pusejakke går i størrelse 2-5 år, og oppskrift finnes i boka vår “Strikk til baby og barn”. Boka er å få kjøpt i de fleste bokhandlere over hele landet.

Pus er et loddent, supermykt, lett og lekkert alpakkagarn med en kabelspunnet kjerne. Overflaten er fint børstet, og garnet passer perfekt til lette plagg. Garnet klør ikke, og ungene kommer garantert til å elske plagget. Pus er svært drøyt i bruk og kommer i klare, rene farger i tillegg til vakre natur- og pastellfarger. Pusejakke er like fint til bukser som til kjoler og skjørt. Den fungerer bra i stedet for ytterjakke tidlig på høsten og våren. 

Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru. Det er et glimrende tiltak, som kan bidra til å hjelpe de aller fattigste på riktig måte. Det er undelig å tenke på at bøndene i Andesfjellene ikke selv tar seg råd til å bruke den fine ulla de selv produserer. Det er luksusvare, i aller høyeste grad!

Strikkefasthet: 15 m = 10 cm, men vær oppmerksom på at det fraviker opplysningene og rettledningene på garnet. Her er strikkefastheten12 masker glattstrikk på pinne 9 = 10 cm. Vi har brukt tynnere pinner enn oppgitt på garnet, og ferdig plagg får en litt annerledes og mer kompakt look.

NB! STRIKKEFASTHETEN SOM ER OPPGITT PÅ BANDEROLEN ER KUN VEILEDENDE. HUSK AT DU ALLTID SKAL FØLGE STRIKKEFASTHETEN SOM ER OPPGITT I OPPSKRIFTEN.  Det kan være lurt å strikke en prøvelapp for å måle strikkefastheten, da små avvik kan ha stor betydning for at resultatet ikke blir bra. Pusejakke