strikkeoppskrift

Stabbe dress i myk og behagelig kvalitet som de minste er komfortable i.

stabbe dressStabbe dress er perfekt når den lille skal ut på tur. Enten i vogna, eller til stabbe rundt selv i. Dressen egner seg like bra som et ytterplagg tidlig høst og vår, som under dressen eller inni vognpose midtvinters. Så er den deilig å bruke inne på kalde dager, for de små som holder seg mest på gulvet. Vi har laget oppskriften med smale ben, slik at Stabbe dress blir praktisk under dressen. Oppskriften går i størrelse nyfødt til 24 måneder.

Med forholdsvis tykt garn og tykke pinner, er det et prosjekt som går forholdsvis kjapt. Dressen er strikket i glattstrikk, og vrengt med vrangstrikk utover, så ikke la deg skremme, du som ikke er glad i vrangstrikk. Fletten langs hele siden, er en klassisk og koselig detalj. Strikkefasthet er 18 m = 10 cm, så garnalternativ er Lerke Pluss fra Dale Garn. En fin blanding av ull og bomull.

Stabbe dress er strikket i Big Sterk fra Du Store Alpakka. En helt utrolig nydelig og overraskende myk kvalitet, tross tykkelsen. For deg som ikke har prøvd garnet ut: det er verdt å prøve!! Klar favoritt hos oss i vinter. Sjekk ut de lekre fargene,- her er nesten 30 forskjellige farger å velge mellom!

Oppskriften finnes i boka vår “Strikk til baby og barn”, som er å få kjøpt i de fleste bokhandlere over hele landet.

Knapper på dressen til venstre kan kjøpes i nettbutikken her.

Denne type plagg blir de fleste småbarnsforeldre glade for å få, og selvfølgelig spesielt de som ikke strikker selv. Ull har alltid vært en sikker vinner, og er det fremdeles. Det samme gjelder strikk og håndarbeid.

Følg oss også gjerne på Instagram. Her kommer ny inspirasjon nesten daglig. Lykke til med nye prosjekter!