strikkeoppskrift

Havgenser med striper og fletter til både små og store barn fra boka vår “Strikk til baby og barn”.

HavgenserHavgenserOppskriften finnes i boka vår, som kan kjøpes i de fleste bokhandlere over hele landet. Havgenser er strikket i Big Sterk fra Du Store Alpakka, og fargene kan du ta en titt på her.

Big Sterk er i familie med storfavoritten Sterk og Mini Sterk. Her får du et tykkere garn, men med nøyaktig samme fiberkomposisjon i 40 % alpakka, 40 % merinoull og 20 % nylon. En nydelig og myk kvalitet ungene garantert vil elske, og så er den nydelig å ha på pinnene. En klar favoritt både for mor og barn her i huset!

Strikkefastheten er 18 m = 10 cm, så det er et forholdsvis kjappstrikket prosjekt, selv om ungene vokser og trenger større størrelser.

Garnalternativ kan være Lerke Pluss fra Dale Garn, men vi gjør oppmerksom på at Lerke Pluss er tyngre og vil virke mer hengslete. Spesielt i store størrelser.

Oppskrift på havgenser går i størrelse 2-12 år, og den er like fin til jenter som til gutter. Det er artig å se hvor forskjellige genserene blir i de ulike fargene. Det kan også bli fint med flere enn to farger. Design gjerne din egen lille vri og vis oss på Instagram! Ingenting er mer inspirerende enn å utvikle noe helt eget! Med tykt garn og tykke pinner, og en vanskelighetsgrad vi har kategorisert til lett/middels, er dette kanskje også noe for deg som ikke er så dreven i faget ennå…

På bildet øverst har vi strikket i til venstre: Koksgrå melert nr 807 med striper i Korngul nr 868. Til høyre: Gråmelert nr 822 med striper i Blekrosa nr 863.

HavgenserPå bildet nede til venstre har vi strikket i Mørk gråblå nr 861, med striper i Hvit nr 851. Brent kobber nr 862 med striper i Gråmelert nr 822.