strikkeoppskrift

Solstråle kjole i myk og behagelig kvalitet fra Dale Garn.

Hva er søtere enn en liten kjole til små tuller? Oppskriften er fra nyfødt til størrelse 3 år. Kanskje du kan strikke en til både lillesøster og storesøster? Kjolen blir også et søtt hentesett sammen med kysen. Settet er strikket i Lille Lerke fra Dale Garn.

Her finnes en mengde forskjellige farger å velge mellom. Lille Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend, (53 % merinoull, 47 % bomull) og en tynnere utgave av Lerke. Her er et godt garn til finere strikkeplagg og når ren ull er for varmt. Over fra venstre har vi strikket i Dus gammelrosa nr 8104, Dus Aprikos nr 8125 og Jadegrønn nr 8101. Garnet har 2 forskjellige strikkefastheter oppgitt, alt etter hvilken pinnestørrelse man velger. For noen kan det virke forvirrende, men en huskeregel er at det viktigste er å forholde seg strikkefastheten som er oppgitt i oppskriften,- i dette tilfellet 26 m = 10 cm.

”Nei, jammen skulle du se vår tulle hvor hun er god”

Vi har tredd en skinnsnor i hullraden under ermene, men det er ikke nødvendig. Bruk gjerne fantasien og pynt opp kjolen med silkebånd eller tråd av ønsket slag. Vi vil presisere at snoren ikke har noen praktisk oppgave, så den kan også utelates, om ønskelig. Knepping bak, for at kjolen skal være enklere å ta over hodet, selv om den sitter tett i halsen. Knapper finnes i nettbutikken, og skinnsnor kan kjøpes metervis her.

Jeg vil også i samme slengen få sagt hvor praktisk jeg synes det er med kjoler med lang erm. Eneste tilbehør man trenger,- er en passende stømpebuke og eventuelt sko. Solstråle kjole er kanskje ikke velegnet til de aller varmeste dagene om sommeren, men den er da nydelig til kalde dager og kjølige ettermiddager og kvelder hele sommerhalvåret.