strikkeoppskrift

Lillemor bukse, -koselig og praktisk design for de aller minste.

Lillemor bukseLillemor bukse er en koselig, liten forundringspakke med stor sløyfe til småjenter. Tightsen holder lillemor god og varm det første leveåret, som for de fleste tilbringes på gulvet.

Vi har strikket i Lille Lerke fra Dale Garn. En nydelig, tynn og lekker kvalitet som passer perfekt for de aller minste. Lille Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend, og en tynnere utgave av Lerke. Her er et godt garn til finere strikkeplagg og når ren ull er for varmt. Strikkefasthet i oppskriften er 27 m = 10 cm, så garnalternativene er mange, dersom man ønsker annen kvalitet. Vi kan for eksempel nevne rene ullkvliteter som Mini Alpakka eller Tynn Merinoull,- begge fra Sandnes Garn. Ønsker man ren bomullskvalitet, kan vi anbefale Mandarin Petit fra samme leverandør. Garn fra norske leverandører er forholdsvis kostbart, men de aller minste fortjener jo varer av ypperste klasse!!

Vi har ei tulle med øyne blå, med slikehår…    med dukkehender og to små tenner…

Oppskriften går i størrelse 0-18 måneder, og finnes i boka vår “Strikk til baby og barn”. Boka er å finne i de fleste bokhandlere over hele landet.

Vi har strikket i Stålgrå nr 8108 og Dus Aprikos nr 8125. I denne kvaliteten (Lille Lerke) finnes nesten 40 forskjellige nydelige farger å velge mellom! Lillemor bukse er nydelig og myk oppå body, og lun og god under dressen hele vinteren. Vi er opptatt av at plagg skal være myke og praktiske også for barnet,- de første leveårene da komfort går før design. Vasker man plagget med forsiktighet som anvist, er kvaliteten meget slitesterk og holder seg fint.

Vi har brukt immitert grå skinnsnor i livet, men her kan også veldig gjerne brukes tvinnet en snor eller sløyfebånd. Immitert skinnsnor kan kjøpes i nettbutikken her.

Lillemor bukse