strikkeoppskrift

Patentgenser i luftig og nydelig kvalitet fra Sandnes Garn.

PatentgenserPatentgenser alle jenter vil eske. Nydelig og myk, og like praktisk under vinterjakken, som over tights/bukse, eller som ytterplagg til høsten og våren.

Vi har strikket i Børstet Alpakka, lekker og luftig børstet alpakka som gir et eksklusivt uttrykk i 96% børstet alpakka og 4% nylon. Myk, lett og behagelig å ha på Patentgenserseg, og som ikke klør. Sjekk fargeutvalget, her finnes 24 nydelige nyanser i denne kvaliteten. La barnet bli med på å velge farge, da kan jeg i hvert fall garantere at plagget vil bli hyppig brukt. Til høsten er det spesielt koselig å bruke litt farger på barna, i en ellers ganske grå og mørk årstid.

Oppskriften, og mye annet koselig høst -og vinterstrikk, finnes i vårt hefte Høstklar, som kan kjøpes i nettbutikken her.

Med strikkefasthet på 10-12 m = 10, og med pinner størrelse nr 8, er det et forholdsvis raskt prosjekt, tross store størrelser. Veldig viktig for et godt resultat, er å måle sin egen strikkefasthet før man går i gang. Jeg har selv erfaring med at min egen strikkefasthet kan fravike, spesielt ved tykt garn og tykke pinner. Anbefalt strikkefasthet på bandarolen på garnet, kan i denne kvaliteten virke noe sprikende. Husk at det er oppskriften man forholder seg til, og anbefalingene på garnet dersom man ønsker andre garnalternativer. Mange får vondt i armer eller skuldre av å strikke med tykt garn og tykke pinner. Mitt tips er å ha et strikketøy parallellt, slik at man kan strikke litt om gangen, og ikke overbelaste.

Oppskriften går i størrelse 4-12 år, og genseren vil vokse litt med barnet. Posete ermer, men med stram vrangbord, som gjør den mer praktisk. Vår patentgenser har splitt i sidene, og er lengre bak enn foran. Det kan varme en liten kald bakende utover høsten.