strikkeoppskrift

Guttevest med striper til alle slags anledninger.

Guttevest med oppskrift fra boka vår “Strikk til baby og barn” er strikket i Lille Lerke fra Dale Garn. Den myke og delikate ull- og bomullsblanding gjør at den ikke blir for varm over penskjorten, samtidig som plagget er slitesterkt.

GuttevestGuttevestVi har brukt litt nyanser på fargene, for å få litt fargespill til gutta. Stripene på guttevest over er i henholdsvis Grå petrol nr 8114 og Dus gråblå nr 8103. Bunnfargen er Kitt nr 2425. På bildet til venstre har vi brukt striper Mørk denimblå nr 8105 og til bunnfarge Dus sjøgrønn nr 8106.

Denne er enkel og klassisk med striper som passer til både hverdag og fest. T-shirt eller ulltrøye under, gjør vesten hverdagslig. Med finskjorte under, blir det med en gang et festantrekk. Bruk gjerne oppskriften til en basis, og lek deg både med mønster, striper og forskjellige farger! Oppskriften går i størrelse 1-6 år. Ofte har jeg hatt problemer med å finne klassiske, enkle plagg (uten å bli kjedelige) til gutter i butikkene, så da må jeg ta pinnene fatt.

NB! Lille Lerke har to veiledende strikkefastheter avhengig av bruksområdet og hvilken type plagg du strikker. Husk at det er strikkefastheten som er oppgitt i oppskriften, du skal følge.

Strikkefasthet I: 26 masker i glattstrikk på pinne nr 3 = 10 cm.

Strikkefasthet II: 28 masker i glattstrikk på pinne nr 2,5 = 10 cm. 50 gram = ca 142 meter.

Vi har bukt pinnenr 3 i oppskriften, og kommet frem til en strikkefasthet på 26 masker. Det er viktig å måle strikkefastheten, før man går i gang på et helt plagg. Det er veldig avgjørende for at det skal bli et vellykket prosjekt, med riktige mål som er opplyst i oppskriften. Et annet tips når man skal måle lengden på det man strikker: legg arbeidet flatt på et bord eller lignende. Ikke dra i arbeidet.