strikkeoppskrift

Skatten min babysett med oppskrift fra boka vår, “Strikk til baby og barn”

Skatten min

Skatten min er strikket i nydelig kvalitet fra Dale Garn,- Lille Lerke. Her finnes nesten 40 forskjellige nydelige farger å velge mellom. Typisk for fargene i Lille Lerke, er at mange er ton-i-ton. Det vil si at de matcher hverandre, og kan veldig godt brukes sammen, som passer perfekt for denne type plagg vi viser her. Det er bare fantasien som setter grenser, for her kan du boltre deg i en mengde forskjellige kombinasjoner. Kontraster egner seg også like godt, se bilde til høyre. Det kan være nyttig å strikke en prøvelapp, eller tegne en fargeprøve for å få det resultatet man hadde sett for seg.

Oppskriften går i størrelse 0-18 måneder, og er like praktisk og fin til både små og store babyer, og til begge kjønn. Skatten min settet består av langbukse med seler og jakke. Buksa er lun og varm når den lille begynner å krabbe på gulvet i vinter, og ikke minst: den sitter fint og er behagelig for barnet. Jakken kan passe til det meste av det man har fra før i skapet,- kjoler, bukser og rumpere. Oppskrift finner du i boka “Strikk til baby og barn”.

Strikkefastheten er 26 m = 10 cm, og akkurat det er veldig viktig å forholde seg til. Plagget kan ikke få et bra resultat dersom strikkefastheten ikke er lik oppgitt i oppskriften. Strikker man stramt, blir strikkefastheten ofte høyere, da må man kanskje gå et halvt nummer opp i pinnestrørrelse. Strikker man løst, må man gå ned et halvt nummer i pinnestørrelse.

Vi bruker for det meste knapper og tilbehør som finnes i nettbutikken her.

Til venstre har vi strikket i Tynn Merinoull fra Sandnes Garn. Men merk som forklart over, da har vi gått opp i pinnestørrelse, i forhold til det som står på garnets etikett.Skatten min