strikkeoppskrift

Rullestein kardigan til høstfine gutter fra boka vår “Strikk til baby og barn”

Rullestein kardigan er klassisk og finslig, med raglanfelling og V-hals. Sterk fra Du Store Alpakka er god ullkvalitet og gjør jakken både slitesterk og varm. Her er også 50 forskjellige farger å velge mellom.

Rullestein kardiganÅ kombinere mørkere og lysere striper gir et fint fargespill på jakken. Over har vi brukt nr 822 Gråmelert til bunnfarge, med striper i nr 851 Hvit, nr 859 Sennep og nr 860 Flaskegrønn. Til venstre har vi brukt bunnfarge nr 823 Lys brun melert, med striper i nr 862 Brent kobber, nr 824 Brun melert og nr 851 Hvit.

Rullestein kardigan går i størrelse 1-9 år, og passer like godt til hverdag som til fest. Fiberinnholdet i dette garnet er 40 % alpakka, 40 % merinoull, 20 % nylon. Garn fra de fineste råvarene gjør at plaggene holder seg like fine, tross hyppig bruk og vask. Husk bare å vaske plagget skånsomt, og etter vaskeanvisningen.

Lag din egen fargekombinasjon, og gi jakken et personlig preg. Tegn gjerne en skisse først med farger, eller strikk en prøvelapp for å forsikre deg om at fagevalget blir bra. Jeg har ofte erfart at det jeg har sett for meg, ikke blir helt som forventet i praksis. Små justeringer og endring av en eller to farger gjør ofte susen.

Sterk egner seg godt til bruksplagg til store og små. Dette 4-trådsgarnet strikkes på pinne 3,5. Garnet finnes både i melerte og ensfargede nyanser i godt avstemte farger. Garnalternativ er Lerke, Falk, Eco Wool eller Lanolin Wool fra Dale Garn.

Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru

TIPS: Alpakka er tre ganger varmere enn saueull og nylon-forsterkningen i garnet øker slitestyrken. Mini Sterk er en tynnere utgave av Sterk.

Rullestein kardigan

.