strikkeoppskrift

Lykkeliten babysett fra boka vår “Strikk til baby og barn” 

LykkelitenLykkelitenLykkeliten babysett består av 5 deler; Hel dress, jakke, bukse, lue og strømper. Her kan man mixe og matche i ulike farger og kombinasjoner man selv ønsker. Alt hva babyen trenger av varme klær til de aller første leveukene. Når vi kjenner at høsten sniker seg innpå, er det ekstra hyggelig med et koselig strikketøy. Jeg tror ikke jeg har vært så klar for høsten noen sinne. For en utrolig fin, tørr, varm og ikke minst,- laaaang sommer vi har hatt!!! Til og med her på vestlandet!

Lykkeliten er strikket i Mini Sterk fra Du Store Alpakka, som forøvrig er en garnkvalitet jeg er meget fornøyd med. Her finnes over 30 forskjellige nydelige farger! Med en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Tynn Alpakka fra samme leverandør, og Lille Lerke fra DaleLykkeliten Garn. Mini Alpakka, Mandarin Petit og Tynn Merinoull fra Sandes Garn kan også brukes til denne oppskriften.

I bunnfargen på hel dress og lue til venstre, har vi brukt er nr 866 Kitt. På jakken nr 860 Flaskegrønn, med mønsterfarge nr 812 Grønn, nr 859 Sennep og nr 806 Natur. På jakke til høyre har vi brukt nr 807 Koks til bunnfarge og mønsterfarge nr 858 Safrangul, nr 806 Natur og nr 841 Lys gråmelert. Bruk litt ekstra tid på fargevalg, og strikk gjerne en fargeprøve før du går i gang med prosjektet. Det vil gi deg en pekepinn på om fargevalget blir slik du forestilte deg.

Tips! Strikk gjerne Lykkeliten lua i to størrelser, slik at du er sikker på at den passer så lenge settet passer. Hodet på de aller minste vokser i rekordfart de første ukene. Skal jakken brukes som en ytterjakke over hel dress, bør den strikkes i en størrelse større.

Oppskriftene finnes i boka, som kan kjøpes her, og i de fleste bokhandlere og garnbutikker over hele landet.

Lykkeliten