strikkeoppskrift

Harmonikjole fra “Strikk til baby og barn” i nydelig kvalitet,- Big Sterk fra Du Store Alpakka.

Harmonikjole går i størrelse 4-10 år til barn, og i størrelse S-L til voksen. Så nå kan både lille- og storesøster matche mamma i høst. Vi har

HarmonikjoleHarmonikjolekategorisert vanskelighetsgrad også i denne boka, og denne kjolen er i kategorien Lett/middels. Med tykt garn og tykke pinner, vil harmonikjole ikke ta avskrekkende lang tid å strikke, selv til voksen. Er du nybegynner, og har kontroll på øking/felling og rett/vrangt, er dette et prosjekt også du vil kunne klare.

Big Sterk er i familie med storfavoritten Sterk og Mini Sterk. Dette er et tykkere garn, men med nøyaktig samme fiberkomposisjon i 40 % alpakka, 40 % merinoull og 20 % nylon. Selv om garnet er tykt, er kvaliteten allikevel veldig myk, lett og behagelig, selv for de minste. Absolutt en kvalitet jeg vil anbefale. 

Boka er å få kjøpt her, men finnes også i de fleste bokhandlere, nettbokhandlere og garnbutikker over hele landet. Her finnes masse inspirasjon til høststrikk for baby og barn,- og litt til vokse. Luer, skjerf, bukser, skjørt og hentesett i forskjellige mønster og fasonger, er noe av det som finnes i boka.

Kjolen er nydelig hele høsten og vinteren, og behagelig i bruk for både store og små jenter. En hverdagskjole til å bli glad i, og som man føler seg velkledd i.

Strikkefastheten er 18 m = 10 cm, og garnalternativ er for eksempel Lerke Pluss, fra Dale Garn. Viktig for garnvalg til kjole, er å velge et garn som ikke blir for tungt. Garnkvaliteter som inneholder stor andel av bomull, kan ofte bli for tunge, og kjolen blir hengslete etter kort tids bruk. Tips til valg av størrelse man skal strikke, er å måle overvidde og lengde på en kjole man allerede har og som passer godt.Harmonikjole