strikkeoppskrift

Jærgenser med oppskrift fra vår rykende ferske bok; “Gustav&Berta, strikk til barn og baby”.

JærgenserJærgenser til både gutt og herre er strikket i nydelig Tweed fra Du Store Alpakka. Jeg må bare få uttrykke min begeistring for denne kvaliteten. Det er det mykeste, fineste og tøffeste garnet noensinne!! Jeg elsker kvaliteten, og det gjør gutta også. De har bodd i genserne i hele vinter (helt siden de kom av pinnene). Jeg har latt gutta bestemme farge selv, og de fleste landet på den aller fineste (synes jeg) Natur nr 113. Så er jeg jo en smule stolt av disse fine guttene mine! Garnet finnes i mange flere flotte forskjellige farger. Ta en titt på utvalget!

Herre modellen er smal, og skal sitte tett. Herregenseren har en strikket spiss som mønster både Jærgenserbak og foran, se bildet til høyre. Guttegenseren er kun i vrangstrikk. Valgfritt til både gutt og herre er kort eller høy hals. Jærgenser er fantastisk til høst og vårbruk, men minst like deilig i alpinbakken i vinter.

Tykt garn og tykke pinner gjør at det ikke blir et evighetsprosjekt selv om plagget er stort. Ikke la deg skremme! Strikkefastheten er 18 m = 10 cm på pinnenr 5. Genseren er enkel å strikke, og den strikkes for det meste i glattstrikk som vendes innover til slutt. Oppskriften kommer i størrelse S (M) L til herre, og i størrelse 2-14 år til barn. Poenget her var å kunne gå rett over fra barnestørrelse til voksen størrelse. Det er noe jeg har savnet i strikkeoppskrifter.

Strikket lue som matcher far og sønn, finnes det også oppskrift på i boka. Størrelsene på lua går fra størrelse 2-10 år til barn. Til herre er det onsize. Lua er strikket i sammme garn som vår jærgenser. Her kan du mixe og matche farger som det måtte passe deg.