strikkeoppskrift

Strikkekjole med volanger på ermene i nydelig Alpakka fra Sandnes Garn.

StrikkekjoleStrikkekjole uten erm er fra vårt Høsthefte, som i sin helhet er laget i samarbeid med Sandnes Garn. Høsten er jo ikke her enda, men det er i alle fall koselig med litt høststrikk. Alle garnkvaliteter brukt i heftet, er fra samme leverandør. Vi har strikket i Alpakka, men når strikkefastheten er 22, så er valgmulighetene mange. Vi kan for eksempel nevne Smart, Duo; Merinoull og Spøt. Alle fra Sandnes Garn. Når kjolen er uten erm, vil ikke Alpakka og rene ull kvaliteter til vinteren blir for varme. Har man barn som er en smule varmblodige, vil en kjole med lang erm i alpakka,- fort bli for varm. Skal man strikke til sommer, vil Duo eller Mandarin Medi være mest hensiksmessig, da det ikke er fullt så varmt. Kjolen er minst like fin uten genser og strømpebukse under til sommerbruk.

Tips dersom barnet ditt klør: Når strikkeplagget har vært på kroppen i ca 15 min, vil fibrene varmes opp til kroppstemperatur. Da vil plagget oppleves mykere, og mange barn glemmer ut at det klør.

Vi har strikket i fargene Alpakka petrol nr 6765 (for øvrig en fantastisk nydelig farge!!) og Gråmelert nr 1042. Oppskriften går i størrelse 3-11 år, så her kan lillesøster og storesøster få maken.

Vi har bruk immitert skinnsnor i livet. Forskjellige typer kan kjøpes i nettbutikken her. Ekte skinn/lær er veldig hardt og stivt å bruke til dette formålet.

Er du redd kjolen skal blir for kort/lang, kan det være lurt å måle på et plagg som passer barnet godt. Ofte er det litt vanskelig å strikke slavisk etter lengden på oppskriften, da alt er til gjennomsnittsbarn. Blir kjolen for lang, blir den upraktisk, og blir den for kort, vil kjolen fort bli for liten.