strikkeoppskrift

Korngenser med striper på brystet er fra vårt rykende ferske Høsthefte.

KorngenserKorngenser med stripemønster i struktur er strikket i Smart fra Sandnes Garn. Ja, (til dere som lurte) vi er allerede i gang med høststrikken, for vi har mye på lista… Smart kan flagge med nesten 50 forskjellige farger. Det gjør det lett for oss som forbrukere å velge akkurat den kombinasjonen vi hadde sett for seg. Stripene er strikket i riller, slik at de kommer ekstra godt frem. I oppskriften er det gått ut i fra 4 mønsterfarger, i tillegg til bunnfargen. Her kan man egentlig bruke så mange farger man ønsker. Som regel er det fint med 2-3 farger som går ton-i-ton, og en som bryter det hele opp. I vår genser over og til venstre blir det hvit som bryter.

Jeg har strikket og kombinert farger til en hel rekke korngenre, og det er ikke en lett jobb å finne fargekombinasjoner. Tro meg! Ofte har man noe man ser for seg, men resultatet blir ikke som man forestilte seg. Et godt tips kan være å tegne genseren med farger. Da får man bedre oversikt, og kan lett korrigere eller bytte ut en farge som ikke passer inn.

Korngenser

Halsen er litt høy og tettsittende, og derfor passer kongenser også perfekt under vinterjakken og dressen.Oppskriften går i størrelse 2-8 år og Høsthefte er vårt tredje hefte i samarbeid med Sandnes Garn. Det kan kjøpes i vår nettbutikk her, og i de fleste garnbutikker som forhandler Sandnes Garn. Korngenser er minst like fin til jenter som til gutter, og ikke minst,- den kan veldig gjerne gå i arv. Med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Til høyre har vi strikket i Alpakka. Korngenser er også genial som et restegarnsprosjekt, dersom du har flere farger liggende i samme kvalitet. Kanskje er det også til og med barnets tur til å bestemme farger helt alene?