strikkeoppskrift

Strikkesinglet fra vårt siste Barnehefte, med hint av vår og sommer.

Strikkesinglet med bølgemønster har vi vist mange ganger før, men den er ennå like populær! Det er også et praktisk plagg til sommergarderoben for både små og store jenter. Oppskriften går i størrelse 3-8 år, og den er strikket i Duo fra Sandnes Garn. Bølgesinglet passer Strikkesingletlike fint til bukse som til skjørt, og da er vi inne på at det er praktisk å strikke plagg som både kan brukes til hverdags og til fest. Jeg har savnet fine, klassiske stroppesingleter til mine egne jenter, og da kom ideen om å strikke en. Begge har brukt sin topp flittig, og vi har strikket i mange forskjellige farger.

Mønsteret ser kanskje litt komplisert ut, men ikke la deg skremme. Du trenger kun litt ekstra konsentrasjon de første par omgangene. Etterhvert går det litt mer av seg selv. Vær nøye med å måle hvor lange stroppene skal være. Ta også høyde for at de strekker seg litt i bruk. Det er ikke fint når stroppene blir for lange! Et tips er å måle stroppene på barnet før de sys fast på singleten. Rillestrikkede stropper vil strekke seg endel i begynnelsen, og det er en fordel å beregne 2 cm kortere enn de egentlig skal være for å passe.

Over og til høyre har vi strikket i Hvit nr 1002, under har vi strikket i Mørk pudder rosa nr 4344. Sistnevnte er forøvrig en klar favoritt. Oppskriften finnes både i vårt Barnehefte, eller som enkeltoppskrift her.

Strikkesinglet har strikkefasthet på 22 m = 10 cm. Garnalternativer er Mandarin Medi (100 % bomull) eller Merinoull (100 % merino). En liten tommelfinger regel ved bruk av garn som inneholder ull: Velg mørke farger til små barn for sommerbruk. Flekker er vanskelige (for ikke å si nesten umulige) å få av! Da er Mandarin Medi ypperlig. Det tåler vask ved høye temperaturer.

Strikkesinglet