strikkeoppskrift

Strikkeshorts i behagelig fasong til de aktive små.

StrikkeshortsStrikkeshorts er fra vårt Barnehefte med hint av vår og sommer. Trenger du inspirasjon til sommerstrikk, kan du la deg inspirere her. Heftet er i sin helhet laget i samarbeid med Sandnes Garn, og alle garnkvalitetene er fra samme leverandøren. I heftet har vi prøvd å bytte om på de tradisjonelle jente- og guttefargene, og det har vært både en krevende og inspirerende prosess. Min filosofi er at dersom jenter skal ha “guttefarger”, bør plagget eller tilbehøret være feminint i utgangspunktet. Skal gutter ha “jentefarger” bør vi også ha forholdsvis maskuline snitt og preg på plagget eller tilbehøret. Jeg vet at jeg formelig legger hodet på huggestabben nå, for dette temaet er virkelig i vinden for tiden. Smak og behag, tenker jeg! Vår strikkeshorts er i hvert fall beregnet både til gutter og jenter. Da er det bare å velge riktig farge og tilbehør som passer best for ditt barn og de anledninger som buksa skal brukes til.

Oppskriften er i størrelse 3-24 måneder, men vil passe barnet lenge. Fasongen er posete, og selene kan reguleres etterhvert som barnet vokser. Vi har strikket i Smart, som har strikkefasthet på 22 m = 10 m. Garnalternartiver til sommeren kan være Duo eller Mandarin Medi. Smart har fantastisk mange fine forskjellige farger, sjekk ut her.

Buksa er minst like fin om vinteren med strømpebukse under. Når barna vokser fort, og været svinger, et det veldig praktisk med plagg som kan brukes både med og uten strømpebukse og genser under. Ofte er det en fordel å kunne regulere underveis også, hvis man for eksempel er på tur eller utflukt. Det er forholdsvis enkelt å ta av både genser og strømpebukse, dersom dagen viser seg å bli veldig varm eller svingende temperaturmessig.

Fortsatt god sommer til alle våre følgere!