strikkeoppskrift

Strikkeskjørt med volanger fra vårt Barnehefte.

StrikkeskjørtStrikkeskjørt med volanger i nydelig og myk kvalitet til sommerfine jenter. Skjørtet kan brukes til de fleste anledninger, og er en drøm for småjenter! Det kan være lurt å merke seg at mohairgarn er skjørt og tåler ikke røff og hard bruk. Det har lett for å henge seg opp. Volangene er strikket i Silk Mohair, og selve skjørtet er strikket i Duo. Begge fra Sandnes Garn. Oppskriften går i størrelse 2-8 år, og Barnehefte kan kjøpes her.

Et tips til garnvalg når man skal strikke med to forskjellige kvaliteter: Det kan være lurt å velge fargen til volangene (i Silk Mohair) først, deretter garnkvalitet og farge på  skjørtet. Til selve skjørtet trenger man strikkefasthet 22 m = 10 cm, så alternativene er mange. For eksempel Merinoull, Smart, Mandarin Medi og Alpakka. Alle fra Sandnes Garn. Lerke (fra Dale Garn) og Sterk (fra Du Store Alpakka) kan også brukes.  Ofte kan det være vanskelig å finne den rette fargen på begge garntypene, når de skal brukes på ett og samme plagg. Alternativer til mohairgarn er Kidsilk Erle fra Dale Garn. Det finnes nok mange flere typer og varianter på markedet, men her har vi i hvert fall nevnt noen.

Over har vi strikket skjørtet i Duo Lys blå nr 6032. Volangene er strikket i Støvet lys blå nr 7521. Til høyre er volangene strikket i Kidsilk Erle i Svart med sølv nr 0091. Det ble et penskjørt til festelige anledninger, og kanskje til jul også?! Hvem vet…

Under har vi strikket  i Sand nr 2619, også Kidsilk Erle. Oppskriften på strikkeskjørt kommer i størrelse 2-8 år. Det kan brukes lenge, vi har brukt vårt i flere sesonger allerede. Det blir kortere etterhvert som barnet vokser, men det synes vi ikke gjør noe! Skjørtet er samtidig meget elastisk i livet.Strikkeskjørt

Strikkeskjørt