strikkeoppskrift

Vrangstrikket topp til varme dager.

Vrangstrikket toppVrangstrikket topp som passer til både jenter og gutter. Oppskriften er hentet fra vårt Barnehefte med hint av vår og sommer. Bildene er tatt i Valdres i fjor sommer. Absolutt et sted i landet det er verdt å besøke. Så annerledes fra vestlandet og mektig på sitt vis!

Vrangstrikket toppOfte når jeg skal strikke striper, ender jeg som regel opp med stripene på vrangen. Det gir så mye mer liv og spill, og jeg synes det rett og slett er finere på vrangen. Det er,- og blir, -en smaksak! Over og til venstre har vi brukt farger fra samme skala, og som glir over i hverandre. Toppen er minst like tøff med kontrastfarger, som på bildet til høyre, i sort/hvitt.

Vrangstrikket topp er strikket i Mandarin Medi fra Sandnes Garn. En kvalitet som er super når det er varmt, og den tåler dessuten høye temperaturer ved vask. Vi har begynt med den mørkeste fargen nederst, og latt det hele gli over, for så å slutte i lysere farge. Da blir kontrasten balansert best. På bildet over har vi mixet de tradisjonelle jente/guttefargene, og vi har prøvd å vise at den passer like fint til begge kjønn, og både til skjørt og bukser. Garnet har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, så her finnes mange garn alternativer. Vi kan nevne Duo, Merinoull, Smart og Alpakka fra Sandnes Garn. Lerke fra Dale Garn kan også brukes til denne oppskriften.

Oppskrift på toppen og mye mer sommerstrikk, finnes i vårt Barnehefte som kan kjøpes her. La de inspirere. Kanskje har du barn/barnebarn å strikke til, eller kanskje du rett og bare trenger et lite puff for å komme deg i gang. Toppen er enkel å strikke, og trenger minimalt med montering. Oppskriften går fra 2- 8 år.

Vrangstrikket topp