strikkeoppskrift

Strikkekjole med stropper til sommerglade jenter

StrikkekjoleStrikkekjole med stropper er fra vårt Barnehefte med hint av vår og sommer, som er laget i samarbeid med Sandnes Garn. Alle strikkekvaliteter fra heftet er fra samme leverandør. Sommeren har difinitivt kommet, og det er på tide med litt mer sommerstrikk.

Strikkekjole med stropper i nydelig og myk Duo. Med strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Til sommerplagg kan det være hensiktsmessig å strikke i rene bomullskvaliteter, som for eksempel Mandarin Medi. Min erfaring er at ren bomull kan dra seg i bruk og i vask, men plagget er da til gjengjeld meget slitesterkt.

Kjolen har jeg strikket i et utall forskjellige kombinasjoner, størrelser og farger. Kombiner din egen, og lag gjerne en ny vri. På bildet har vi brukt kontraststriper i både en (rosa kjole) og to farger (lys kjole). Kanskje er du av den oppfatning at vår strikkekjole er minst like fin uten striper? Bruk gjerne både skinnsnor og trekuler til i livet. Detaljene er viktig! Trekuler kan kjøpes i nettbutikken her.

Plagg som trenger lite tilbehør og er mykt og behagelig å ha på, faller i god jord her i huset om dagen. Strikkekjole med stropper er definitivt i denne katergorien. Den velges hyppig på dager som tenger kjappe avgjørelser, for når både mor og barn er fornøyd med endelig outfit, får dagen et helt annet utgangspunkt. Det blir lite diskusjoner om hva som passer sammen, -og slike diskusjoner kan til tider være meget krevende og oppfatningene er og blir veldig sprikende…

Stroppekjolen har samme snitt og fasong som vår klassiker,- Hverdagskjole fra Barnehage -og skolestart hefte.

strikkekjole