strikkeoppskrift

Feststrikk til 17.mai i myk, varm og behagelig kvalitet.

FeststrikkFeststrikk som passer både til små gutter og jenter. Like fin over skjorte og finbukse, som over kjoler og til skjørt. De fleste har nok, som meg,- for lengst klekket ut festantrekket for seg og sine søte små. Men vår intensjon med strikk er å kunne bruke plaggene både til hverdags og til fest, i alle forskjellige kombinasjoner og sammensetninger. Som småbarnsmor er det viktig å tenke praktisk når man skal strikke til de minste. Skjokolade og fruktflekker kan være vanskelige å få bort på ullplagg, og av og til umulig. Vær derfor smart, og tenk mørke farger på sommerstrikk som inneholder ull og må vaskes skånsomt.

Jakken er strikket i Lerke fra Dale Garn. Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomullsblend. Dette er et godt alternativ til finere strikkeplagg og når du synes ren ull er for varmt. Lerke er et supert garnvalg, en av de kvalitetene jeg synes er best. Kanskje har det sammenheng med at jeg bor på vestlandet. Her er kalde vintere og varme sommere en sjeldenhet. Strikkefasthet på 22 m = 10 cm, gjør at du kan strikke med Lerke, Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool, Falk og Heilo etter samme oppskrift. Når vi deltok på Alta strikkefestival i januar, forstod vi at garnvalget er et helt annet i nord enn det vi bruker i sør. Der var rene ullkvaliteter som for eksempel Falk, en klar favoritt.

Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter…

Oppskrift på strikkejakken og mye annet feststrikk, finnes i vårt hefte “Vår- og sommerstrikk” som selges i de fleste daglivarekjedene i en veldig begrenset periode. Heftet er dessverre ikke tilgjengelig i vår nettbutikk denne gangen.