strikkeoppskrift

Bunadstrikk til den store dagen som vi alle gleder oss til.

BunadstrikkBunadstrikkBunadstrikk og mye mer vår -og sommerinspirasjon, finnes i vårt nye hefte som er å få kjøpt i dagligvarebutikker nå. Som regel strikker jeg plagg som jeg savner til mine egne barn, og skal man kle de små i bunad, er det litt tilbehør som kan være godt å ha i hus før selve dagen. Som regel blir det en kald opplevelse, og da kan det være ekstra godt med et ekstra lag ull utenpå.

Av bånd og kanter har vi funnet frem noe kofe,- bise og kantebånd vi hadde liggende, men her kan det meste brukes. På Stoff&Stil eller i din nærmeste garn/hobbybutikk, finnes bånd av forskjellig slag. På dressen er der tatt høyde for plass til bånd langs kantene i oppskriften. Vi har også brodert bunadsinspirerte blomster på frihånd bak på kysen med restegarn, men det er ikke nødvendig.

Vi ere en nasjon vi med,
vi små en alen lange…

Alle ønsker vi et perfekt og fint resultat når vi legger tid og krefter ned i et strikkeplagg. Jeg er selv daglig i kontakt med strikkere, og opplever dessverre at kun et fåtall måler strikkefastheten før de går i gang. Dette er sååå viktig for et godt resultat, for det hjelper ikke med en god oppskrift, hvis strikkefastheten ikke overholdes. Her er en link for deg som er usikker, og ønsker en rask innføring i hvordan den kan måles og hvordan den kan påvikes.

Cape og kyse er strikket i Big Sterk fra Du store alapakka. Med strikkefsthet på 18 m = 10 cm og pinner nr 5, går det ganske raskt å strikke, selv om det er stort maskeantall. Hel dress (under) er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes Garn.

…et fedreland vi frydes ved,
og vi, vi ere mange. 

Bunadstrikk