strikkeoppskrift

T-skjorte med flette i nydelig lin- og bumullskvalitet fra Sandnes Garn.

T-shirt med fletteT-shirt med fletterOppskriften på t-skjorte med flette finnes i vårt Barnehefte, og går i størrlse 1-7 år. Den er strikket i dobbel Tynn Line fra Sandnes Garn. En myk og lekker kvalitet. Jeg personlig elsker kvaliteten, men synes samtidig at vanlig Line blir en smule for tykt for barneklær. Ble overlykkelig når produsenten kom med en tynn variant,- Tynn Line. Etter mye testing av kvaliteten, har jeg funnet ut at Tynn Line egner seg best til babytøy. Da kom ideen som gav en fin tykkelse,- nemlig dobbel Tynn Line. Blandingen i dette garnet gjør at du får en holdbar kvalitet med nydelig lin look. Inneholder 53% bomull, 33% viscose og 14% lin. Sjekk fargene her.

Vi har brukt Støvet Syrin nr 4621, Pudder nr 3511, Kitt nr 2015 og Hvit nr 1002. Til høyre er den strikket i enkelt garn,- Lerke Blå nr 5845.

Strikkefastheten med dobbel Line blir 22 m = 10 cm, så garnalternativene er mange. T-shirt med fletter kan like gjerne strikkes med enkelt garn med strikkefasthet 22, men her har vi brukt dobbelt garn i forskjellige farger som sklir over i hverandre. Dette kan ikke gjøres med enkelt garn, så resultatet blir et helt annet. Beskrivelse og fremgangsmåte finnes i oppskriften. Vrangstrikket bol (som strikkes glattstrikk og vrenges ved ermene), og glattstrikkede ermer,- sidesentrert flette på bolen, som flettes på vrangen. Førsteintrykket ser kanskje komplisert ut, men denne er middels vanskelig å strikke, for å gi den en kategori.

Vi har prøvd og testet en god del, og funnet ut at det fineste er å begynne med mørkest farge neders, for å ende opp med lyst øverst. T-shirt med fletter kan varieres i de utroligste kombinasjoner, her er det kun fantasien som setter grenser. Som garnalternativ ved enkelt garn,- kan vi neve Duo eller Mandarin Medi fra Sandnes Garn. Ullkvaliteter (for eksempel Alpakka, Smart og Merinoull) med samme strikkefasthet kan selvfølgelig også benyttes, men det kan bli en smule varmt til sommerbruk.