strikkeoppskrift

Ballongrumper med hvit krage, til varme sommerdager,- eller med stømpebukse og genser under til kjølige dager.

BallongrumperBallongrumper

Vi er opptatt av at baby- og barneplagg skal være prakriske og samtidig fine. De minste åler seg og kryper mye rundt, så plagg som ikke deler seg på midten, er vel det aller beste i denne alderen. Ballongrumper er posete rundt ben og rumpe, men mer tettsittende i overdelen. Vi ønsket en tett hals, og derfor ble det knepping bak. Vi har valgt å bruke knappene som en viktig og dominerende kontrast, men er babyen liten og skal ligge mye på ryggen, kan det være smart å velge knapper som er flate og bedre å ligge på.  Kapper finnes i nettbutikken her.

Ballongrumper over og til venstre er strikket i Duo fra Sandnes Garn i fargen Blå melert nr 5864. Kragen er strikket i Hvit nr 1002. Til høyre har vi strikket i Lys grå nr 6030. Med en strikkefasthet på 22 m= 10 cm, blir garnalternativene mange. Vi kan nevne Alpakka, Mandarin Medi, Merinoull og Smart,- alle fra samme leverandør.

Oppskrift finnes i vårt Barnehefte,- med hint av vår og sommer. Heftet kan kjøpes her. Ballongrumper går i størrelse 3-18 måneder.

Trenden bland unge mødre nå, er ofte kun body og strømpebukse på babyen. Dette er jo deilig for barnet å bevege seg i, men det finnes så mye fint strikk som kan passe rett oppå. Strikkede plagg er også veldig myke og tøyelige. Ballongrumper er minst like praktisk om vinteren med body under, eller jakke over. Fin stømpebukse og sko, så er festantrekket på plass. Noe for deg som ikke er så begeistret for kjoler?

Tips! Det kan være veldig praktisk å bruke restegarn til kragen,- men vær oppmerksom på at fargen kan smitte over dersom den ikke strikkes i samme kvalitet som selve rumperen.