strikkeoppskrift

Buksedress med oppskrift fra vårt Barnehefte utarbeidet i samarbeid med Sandnes Garn.

 

Buksedress

Vår buksedress er ikke beregnet kun til gutter, men jeg er da veldig svak for smågutter! See på han her… Små skjønne guttehender som plukker alt fra fine blomster til ugress, som skal inn i vasen på bordet til mor. Smelt. Heldigvis går vi enda lysere og varmere tider i møte, og det er på høy tid å begynne å planlegge årets vår- og sommerstrikk til de minste. I vårt nyeste hefte finner du inspirasjon til sommergarderoben for barn fra 0-10 år. Heftet er laget i samarbeid med Sandnes Garn, så alle garnkvalitetene er fra denne leverandøren.

Buksedress er et praktisk plagg, men samtidig så tøft! Strikket i Line fra Sandnes Garn. Line inneholder 53% bomull, 33% viscose og 14% lin. Blandingen i dette garnet gjør at du får en slitesterk kvalitet som likevel ser ut som lin. Plagget får en grov og litt hengslete look, med strikkefasthet 20 m= 10 cm. Plagget får en nydelig finish og fint fall.

Vår buksedress er minst like praktisk til vinteren, men garnvalget bør da være i ullkvalitet. Deilig og varm i ull for de aller minste som for det meste befinner seg på gulvet. God og varm under dressen og i barnehagen. På bildet til høyre er dressen strikket i Alpakka Ull. Garnet inneholder 65% alpakka og 35% ull, en nydelig kvalitet! Skal det eksperimenteres med ulike garntyper, er det lurt å teste strikkefastheten på en prøvelapp på forhånd. Vi gikk i dette tilfellet opp til pinnenr 5, men det er veldig individuelt. Det viktigste er å få samme strikkefasthet som i oppskriften. Vær oppmerksom på at plagget blir veldig forskjellig og får en helt annen look dersom man bruker ull. Alle knapper er fra vår egen nettbutikk, og kan kjøpes her.Buksedress