strikkeoppskrift

Strikketopp med strikkeblonder fra vårt Barnehefte med hint av vår og sommer.

StrikketoppStrikketopp med strikkeblonder nederst på ermet og bolen, finnes i størrelse 1-9 år. En søt og romantisk topp, som jentene vil elske. Oppskriften er i strikkefasthet 22 m = 10 cm, og dermed er garnalternativene mange. Over har vi strikket i Merinoull Oker nr 2035, resten er strikket i Duo. Ønsker man en ren bommulskvalitet, kan vi anbefale Mandarin Medi fra Sandnes Garn. Duo inneholder 55 % merinoull og 45 % bomull, og er mykt som bomull, og varmt som ull!

Vår strikketopp passer til det meste, og til jenter i de fleste aldre. Kanskje skal lillesøster og storesøster få lik til sommeren? Den er forholdsvis enkel og rask å strikke, men begynnelsen krever litt ro, for man trenger full konsentrasjon for å få de første mønsteromgangene riktige.

Oppskriften finnes i vårt Barnehefte som kan kjøpes i nettbutikken her. Ta en titt, da vel. Her er masse fine plagg til sommeren for enhver smak.

Strikkede egg på øverste bildet, er strikket i restegarn fra i fjor. Vi har brukt skinnsnor og fjær vi hadde liggende, men det er ikke nødvendig. Eggene har vi gitt ut gratisoppskrift på før, men til dere som er etternølere, følger den under.

Her følger fremgangsmåte til rillestrikket egg:Rillestrikket egg

Legg opp 20 masker på pinne nr 3 og strikk 22 riller (med tynt garn ca 27 m= 10 cm). Fell av.

Sy lappen sammen på langsiden, og

tre på et isoporegg i ca størrelse 15 cm i omkrets.

Sy sammen oppe og nede med tråklestring, som deretter snurpes godt sammen og festes.

Fest på en hempe av ønsket slag, det kan også gjerne lages i garn.

En riktig god og avslappende påske ønskes alle våre følgere. Håper det blir mye rekrerasjon og strikking!

strikketopp