strikkeoppskrift

Gratisoppskrift på harepus,- til dere som ønsker et lite koselig prosjekt innimellom alt det andre. Påsken nærmer seg, og det er den tiden på året vi nordmenn strikker aller mest.

Harepus

Bruk et isoporegg til fyll inni hodet.  Den spisse enden er fremme til snuten. Kroppen kan man fylle med bomullfyll, som egner seg best dersom den skal brukes som kosedyr til småbarn. Hvis man skal ha den til pynt på en hylle funker det best å ha et stort isoporegg (7-10 cm fra stoff&stil). Det er viktig å skjære av litt av bunnen på egget så den sitter stødigere. Skjær også en V i toppen slik at hode sitter litt nedi og ikke vugger løst på toppen.

 

Garn: 

50 g av hovedfargen og litt rester av rosa til inni øret.

Til skjerf; en liten rest kontrastfarge i samme strikkefasthet.

Til hovedfarge har vi har brukt Mandarin Petit og/eller Mini Sterk, men her kan det meste brukes som passer til pinne nr 3

Strikkefasthet: 28 m på p nr 3 = 10 cm

 Pinner: Nummer 2 og 3

Tilbehør:

Små perler eller sort tråd til øyne

Papp til pomponger

Sløyfebånd til halsen

Hode

Legg opp 19 m på p nr 3 og strikk rillestrikk 22 riller (44 pinner) fell av.  Det er viktig å strikke siste m på hvert pinne rett og ta første m løst av.

Sy sammen opplegget med avfelling. (Toppen sys sammen med bunnen). Nå skal det sys sammen i hver ende. Stikk nålen inn i hver «klump» (sidemaskene) langs hele kanten helt rundt. Stram til og fest godt. Putt egget inni og gjør likt i andre siden. Den spisse siden av egget er fremme, den butte er bak.

Kropp

Legg opp 26 m på p nr 3 og strikk på samme måte som hodet. Strikk 32 riller (64 pinner) fell av og putt et egg (7-10cm) inni.

Armer

Legg opp 4 m på pinnenr 3. Strikk 8 pinner, øk 1 m jevnt fordelt, strikk 4 pinner.

Øk igjen 1 m og strikk til det totalt er 16 riller ( 32 pinner totalt).

Øk nå 4 m jevnt fordelt, strikk 1 pinne rett øk 6 m= 16 m.

Strikk 6 pinner rett. Strikk nå 2 og 2 m rett sammen pinnen ut = 8 m. Trekk tråden gjennom disse 8 m og stam til.

Legg en liten ball med fyll nede i hånden og sy sammen på innsiden helt opp til det er 3 riller igjen. Fest tråden. Den andre tråden festes armen til kroppen med. Den siste cm som ikke er sydd igjen legges flatt ned og sys godt fast. Toppen på armene skal være helt inntil hverandre. Under der hodet skal sitte.

Ben

Legg opp 6 m på pinnenr 3 og strikk 6 pinner, øk 1 m og strikk 4 pinner, øk 1 m og strikk til det til sammen er 18 riller (36 pinner).

Strikk nå 4 m øk 1 m (dette er midtmasken) og strikk pinnen ut. På neste pinne økes det 1 m på hver side av midtmasken, gjør det samme på hver pinne til det er 19 m totalt. Strikk 5 pinner, på neste pinne stikkes 2 m sammen jevnt fordelt på 3 steder (=16 m) strikk nå 2 og 2 m sammen hele pinnen igjennom = 8 m.

Trekk tråden igjennom alle m og sy benet sammen på samme måte som armen. Fest den på kroppen slik at kaninen blir sittende stødig, prøv deg litt frem. Strikk det andre benet likt. Bena skal sitte midt fremme på kroppen med 0,5-1 cm mellomrom.

Øre

Legg opp 11 m på pinnenr 2, med hovedfargen, og strikk  i alt 14 riller. Fell 1 m på midten av øret, hver 4.pinne til det er 8 m igjen. Fell nå på hver 2. pinne til det er 2 m igjen. Strikk disse 2 m rett sammen og klipp av tråden og trekk den ut.

Inni øret

Legg opp 5 m på pinnenr 2 med lys rosa og strikk rillestrikk. Etter 4 riller, økes det 1 m på midten på hver 2.pinne til det er 9 m. Strikk til det er 15 riller totalt.

Fell nå 1 m på midten på hver 4.pinne til det gjenstår 6 m. Fell nå på hver 2.pinne til det gjenstår 2 m. Trekk tråden igjennom de to maskene. Det skal være likt antall riller på begge stykkene. Det må justeres evt, nå det gjenstår 3 m.

Sy nå disse to delene sammen med pene attersting i hver rille fra rettsiden. Brett øret dobbelt helt nede og fest sammen med et par sting. Sy deretter øret fast midt oppe på hodet med 0,5 cm mellomrom mellom ørene. Sy på to små sorte perler til øye, ett på hver side 0,5 cm fremfor ytterste kant av øret.

Sy med lys rosa, ca 8-10 stk, 1 cm lange sting til snuten.  Midt over «hullet» i hodet-egget (midt fremme altså). De midterste litt større enn de på siden.

Lag en liten pompong til hale-stuss, med hvit eller lys rosa, gjerne litt hårete garn. Sy på midt bak.

 

Skjerf

Legg opp 6

m på pinnenr 3. Strikk rillestrikk i alt 28 cm. Fell av og fest endene.Gratisoppskrift