strikkeoppskrift

Strikkegenser med rysjer fra vårt Barnehefte med hint om vår og sommer.

StrikkegenserStrikkegenserVi går lysere tider i møte!! Jeg har inntrykk av at jo eldre man blir,- desto mer pris setter man på at vinteren og den mørkeste tida igjen er over. Da jeg var yngre, må jeg innrømme at jeg ikke reflekterte så mye rundt dette. På en måte er det nesten uvirkelig at vi snart skal bruke mesteparten av dagene utendørs igjen.

Oppskriften på strikkegenser med rysjer går i størrelse1-5 år. I Barneheftet er den strikket i Smart. Et forholdsvis rimelig garnvalg, men overhode ikke så mykt som kvalitetene nevnt under. Smart har til gjengjeld et fargekart på nesten 50 forskjellige farger! Av og til er det fargen som avgjør hvilken kvalitet jeg ender opp med. Det er såååå viktig å treffe riktig farge.

Her har jeg strikket i Duo (til venstre) og Alpakka (til høyre) ,- alle fra Sandnes Garn, og med strikkefasthet på 22 m = 10 cm, så her er garnalternativene veldig mange. Vi kan for eksempel nevne Mandarin Medi og Merinoull fra samme leverandør. Her finnes også mange flere kvaliteter fra andre leverandører. Rysjer er strikket i Tynn Silk Mohair. Her kan man egentlig bruke hva som helst av hårete restegarn,- hvis man skulle ha noe liggende.

Hensikten og tanken bak dette designet, var å strikke en fin jente genser som kunne være praktisk under dressen om vinteren. Kjoler krøller seg fort i ryggen og legger seg som et tykt belte rundt midjen. Det husker jeg faktisk ennå fra jeg selv var liten.  Da kom tanken om å lage en strikkegenser med strutter nederst. Ulltøy som skal brukes hyppig, bør være nøye gjennomtenkt, særlig med tanke på barnets komfort. Ellers blir det dessverre ikke brukt.

Oppskrift på strikkegenser med rysjer og mange flere ideer, finnes i Barneheftet i nettbutikken her.