strikkeoppskrift

Strikkejakke med mønster i lodrette felt med oppskrift fra vårt Barnehefte laget i samarbeid med Sandnes Garn.

StrikkejakkeStrikkejakkeStrikkejakke,- som er tynn nok til å bruke hele året,- også om sommeren. Det ser ikke ut som at vinteren er på retur riktig enda, men jeg som planlegger strikketøy, er langt inne i sommerstrikken allerede. Ofte sitter de minste i vogn, godt skjermet for vær og vindt. Det kan da være tilstrekkelig med en god ulljakke til utendørs bruk til vår- og sommermånedene. Mykt er det i hvert fall! Oppskriften er i størrelse 0-18 måneder, og Barnehefte kan kjøpes her.

På bildet over, under og til høyre, har vi strikket i Tynn Alpakka Ull fra Sandnes Garn, i fargene Rust 3355, Mørk blå nr 6364 og Mørk gammelsrosa nr 4053. Tynn Alpakka Ull inneholder 65% alpakka og 35% ull. En lett kvalitet i varm alpakka! Plagget blir mykt og holdbart som passer godt til både jente og gutt. Det kan også gå i arv. Til høyre har vi strikket i Cotton Wool fra Stoff&Stil i fargen Støvet Karry.

Her skal man holde hodet kaldt og kontroll telle mye! Det er ikke et strikketøy for de mest sosiale kvelder, og heller ikke noe for nybegynnere. Den er ikke vanskelig å strikke, men man trenger som sagt litt konsetrasjon for å få det riktig.

Når det gjelder garnalternativ i denne tykkelsen, er det ikke sprekt. Du Store Alpakka har trukket Baby Silk fra sitt sortiment. Veldig trist, for garnet var både nydelig å strikke med, og lekkert i bruk. Minuset var nok prisen, for det var en kostbar kvalitet. Dale Alpakka fra Dale Garn kan brukes, men personlig synes jeg jakken ble finest i Cotton Wool. Her synes jeg mønsteret kom aller best frem. Mønsteret har en tendens til å “forsvinne” litt i rene alpakka kvaliteter.

Strikkejakke