strikkeoppskrift

Volangjakke i nydelig alpakka kvalitet til småjenter som skal pynte seg.

VolangjakkeVolangjakke er strikket i Tynn Alpakka Ull fra Sandnes Garn med 30 forsjellige farger å velge mellom. Sjekk fargeutvalget! Tynn Alpakka Ull inneholder 65% alpakka og 35% ull. Kvaliteten er lett som ull,- og varm som alpakka! Myk og holdbar kvalitet som passer godt til både liten og stor. Oppskrift på volangjakke kommer i størrelse 2-6 år.

Strikkefasthet på 24 m = 10 cm. Volangene er strikket i en rest Silk Mohair fra samme leverandør. Garnalternativ til Tynn Alpakka Ull er det dessverre ikke så mye av. DaleGarn har sitt Alpakkagarn som kan fungere, selv  om strikkefastheten er 25. Babysilk har samme strikkefasthet, men er dessverre trukket ut fra sortimentet. Stoff&Stil har Cotton mix med samme strikkefasthet, men garnet inneholder dessverre 50 % akryl. Jeg personlig er av den oppfatning at når jeg først bruker tid på et strikkeplagg, kan jeg påkoste de ekstra kronene det koster å få en bra, ren naturkvalitet på garnet. Som oftes er det verd hver en krone med tanke på holdbarhet på plagget. Garn er i utgangspunktet kostbart, men til gjengjeld holder det høy kvalitet ved riktig vask og behandling.

Vi kaster oss på volang eller rysje bølgen. Dette har vi holdt på med lenge, men vi blir heller ikke lei med det første. Jakken er like fin til bukser og jeans til hverdags, som til kjoler og skjørt til fest og pent. Oppskriften på volangjakke og mye annet, finnes i vårt Barnehefte som kan kjøpes i nettbutikken her.

Legg litt ekstra energi i å velge riktig farger på jakken din. Rysjene strikkes i Silk Mohair, og siden det er en annen type garn, kan det være hensiktsmessig å bruke litt ekstra tid på den biten. Knappevalg er også en viktig detalj som er verdt å bruke tid på. Vi har brukt knapper fra nettbutikken her.

Volangjakke