strikkeoppskrift

I vårt barnehefte finnes mange oppskrifter for barn i alderen 0-10 år. Heftet er laget i samarbeid med Sandnes Garn, så alle garnkvalitetene er fra denne leverandøren. 

BarnehefteBarnehefteBarnehefte med hint av vår og sommer,- og med fokus på klær som passer til denne årstiden. Her finnes oppskrifter på kjoler, skjørt, jakker, t-skjorter, topper og mye mer. Praktiske plagg, som er komfortable å ha på seg for småbarn. Heftet kan kjøpes i nettbutikken her.

Alle garnkvalitetene brukt fra Sandnes Garn er standard tykkelser, og de fleste store garnleverandører har flere alternativer til de fleste tykkelsene. Personlig bruker jeg mye ull og blandingsgarn også om sommeren og våren. Ofte er både morgener og kvelder kjølige, og det kan være deilig med et skikkelig varmt og godt ullplagg å dra på seg.

Gjennomgående i vårt barnehefte er at tradisjonelle gutte/jentefarger lett kan byttes på og brukes på tvers av begge kjønn. Desto viktigere blir selve plagget, synes jeg. En veldig pyntet jakke, som for eksempel oppe til venstre,- vil ikke virke guttete selv om fargene beveger seg over i blåfarge skalaen. Dette temaet er  veldig i vinden for tiden, og jeg har ikke planer om å kaste meg ut i den debatten.

BarnehefteTidligere brukte man blått til gutter fordi blått er himmelens farge. Blått skulle beskytte mot ondskap som kunne ramme små gutter – de ble nemlig ansett som mer verdifulle og betydningsfulle enn jenter. I Midtøsten regnes gutter fremdeles som viktigere enn jenter, og for at små gutter skal beskyttes mot onde blikk, kles de ofte i jenteklær. Rosa og lyserøde nyanser blir ofte forbundet med noe feminint. Goethe regner den i sin fargelære for de unge kvinners farge. Goethe var mer opptatt av fargene som en sanseopplevelse. Fra kunstneres synspunkt oppfattes nok farge i én sammenheng, og fra vitenskapens synspunkt i en annen. Vi har heldigvis full frihet!!!