strikkeoppskrift

Hedda hentesett er alt du trenger til å hente den lille hjem fra sykehuset i. Det består av jakke, rumper, lue og lubber, og går i størrelse 0-18 måneder. Settet passer like bra til begge kjønn.

Hedda hentesettHedda hentesettHedda hentesett er fra vårt hefte “Mens vi venter”, et samarbeid med Sandnes Garn. Det er strikket i Duo, en nydelig og myk kvalitet både å strikke med, og i bruk. Garnet inneholder 55 % merinoull og 45 % bomull. Mykt som bomull – varmt som ull! Garnet egner seg godt til babystrikk, og er et svært behagelig helårsgarn. Et godt alternativ til dem som synes at ull klør.

Med en strikkefasthet på 22 m= 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Alpakka, Smart, Mandarin Medi og Merinoull fra samme leverandør. Tenk nøye gjennom hva kvalitet du egentlig ønsker, før du velger garn. Rumperen kan være nydelig på varme sommerdager, og da kan det være lurt å strikke i ren bomullskvalitet, for eksempel Mandarin Medi. Kommer babyen midt på vinteren, er det ingenting som er lunere enn 100% ull.

Når det gjelder luer til nyfødte, er det nesten et eget kapittel. For det første er ingen babyer like, og for det andre; hodene vokser veldig fort og forskjellig. Et tips til hentesett er å strikke luen på et halvt pinnenr mindre en oppgitt i størrelsen. Det kan være tilstrekkelig for at luen blir mer passelig de første dagene. Jeg har ofte strikket to luer i forskjellig størrelse til et og samme hentesett. Man vet jo aldri hvor stor babyen som kommer egentlig er.

Rumperen kan brukes hele året,- med body og strømpebukse når det er kaldt, og bare ben og armer på sommeren.

Vi har brukt immitert skinnsnor i livet. Trekuler og knapper kan også være fine detaljer til plagget. Se vårt utvalg her.

 

 

Hedda hentesett