strikkeoppskrift

Strikkefestival arrangert av Tverrelvdalen husflidlag gikk av stabelen 27. januar i år, og Gustav&Berta var så heldige å få være tilstede.

Det var en mild, klar morgen i slutten av januar. Min bedre halvdel og jeg skulle reise i hver vår retning denne helgen. Han til 40 årsdag i Frankrike, og jeg til strikkefestival i Alta for å presentere Gustav&Berta, samt gi et strikkekurs for nybegynnere.

Frankrike er langt borte, men faktisk så var reisen min mye lenger enn hans… Oppover mot hvite nord. Med landing litt over kl 14 var sola allerede gått ned. Den hadde da i hvert fall vært oppe denne dagen, i motsetning til tidligere i uka. Det var mildere enn vi hadde forventet,rundt null grader, men et voldsomt snøvær. Vi forstod etterhvert at det ikke er en selvfølge å få lande i Alta lufthavn på denne tiden av året, men vi kom oss altså velberget frem.

 

Strikkefestival

StrikkefestivalDet at sola hadde kommet tilbake bare noen dager før vi kom, kunne merkes på folkene der oppe. Det var et samtaletema. De var takknemlig for snøen, som gjorde hele tilværelsen noe lysere, -en herlig patriotisk innstilling.

Jeg hadde aldri vært så langt nord før og hadde derfor gledet meg, -masse og lenge. Gledet meg til å treffe folkene, se naturen og føle på kulden og mørket. Jeg ble ikke skuffet! Nordnorge er eksotisk og kan anbefales!

Hjertelige og varme mennesker som delte villig vekk av kultur, dagligdagse erfaringer, håndverks tradisjoner og mye, mye mer..

Det blåe lyset som alle snakket om kan best beskrives med magisk, -tenker jeg. Utsikten fra hotellet var også magisk, med Nordlyskatedralen i front og fjellene i bakgrunnen.

Skilter og navn både på samisk, finsk og norsk, og mennesker med typisk samiske aner. Høye kinnben og skjeve øyne. Som en slags nordens smeltedigel. 

 

Som Tommy Berg uttalte det under åpningen av strikkefestivalen;

Før var det et gammelt bondesamfunn som måtte lage klærne selv, -nå et rikt oljesamfunn som velger å lage klærne selv. 

Her var et eldorado for strikkeinterresserte:

Strikkefestival-Håndfarget garn i de nydeligste nyanser

-Norsk angoragarn fra AnnasAngora

-Mønsterdesign fra lokale unge spirer,- Furuknits og Knit&Knot

 

-Strikk for salg med røtter i nordnorske tradfisjoner

-Samisk inspirerte mønster og fargekombinasjoner

 

Altaposten melder om et vellykket strikkefestival med 200-300 besøkende

Etterpå ble det grillet tørrfisk på Du verden matbar, -det smakte fortreffelig. I Alta kan man fisk!

 

StrikkefestivalPå en klar og kald søndag med sine -19 grader, bar det avgårde til Sorrisniva Igloo hotell til lunch. Vanskelig å beskrive, dette må oppleves! Her fikk vi servert Bidos,- tradisjonell samisk bryllupsmat.

Så var tiden inne for å takke for oss! Takk for alle opplevelsene, relasjonene og for de hyggelige damene i Tverrelvdalen husflidlag som gjorde hele turen til en festreise.  Inntrykkene tar vi med oss og de spinner og kverner rundt i hodet.