strikkeoppskrift

Viggo strikkebukse i nydelig linkvalitet fra Sandnes Garn. Myk og lekker blanding, som gjør at du får en holdbar kvalitet med nydelig lin look.

Viggo strikkebukse

Viggo strikkebukse er fra vårt babyhefte “Mens vi venter”, og oppskriften går i størrelse 0-18 måneder. Med en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, finnes mange garn alternativ. Vi kan for eksempel nevne Mini Alpakka, Mandarin Petit, Alpakka Silke og Tynn Merinoull. Alle er fra samme leverandør.  Vi gjør oppmerksom på at det ferdige plagget vil få en helt annen look ved valg av annen garn kvalitet. Til høyre er buksa strikket i Tynn Merinoull, og ønsker du en lun, varm bukse til vinteren, er dette et smart garn valg. Er du derimot ute etter en bukse til vår og sommerbruk, er kvaliteten i Tynn Line helt enestående.

Tynn Line inneholder 53% bomull, 33% viscose og 14% lin, og kvaliteten kan virke veldig tynn. Sjekk fargene her. På bildet over og under er Viggo strikkebukse strikket i Skifer nr 6080. En nydelig farge med svakt melering i lysere grå. Vær gjerne ekstra nøye med å sjekke strikkefastheten i akkurat dette garnet. Mange føler de strikker for løst, og går over til tynnere pinner. Det er den looken Tynn Line skal ha. Ferdig plagg vil aldri bli så jevnt som et dampet ullplagg. Dersom plagget skal gis bort, og du føler det ser litt ujevnt ut, kan det skylles opp, eller vaskes skånsomt og tørkes flatt. Form det gjerne både i våt og nesten tørr tilstand.

Vi har tredd en tynn buksestrikk i brettekanten livet, i tillegg til skinnsnor. Da kan snoren henge til pynt, uten at buksa faller av. Et lite utvalg snorer og knapper finnes i nettbutikken her.

Oppskrift på Mina hettejakke og mange flere oppskrifter til nyfødt og baby, finnes også i samme hefte,- Mens vi venter.

Viggo strikkebukse