strikkeoppskrift

Sulla babyteppe er strikket i dobbelt garn, ikke i enkelt som det fremkommer i heftene. Vi beklager feilen!!

Sulla babyteppe er strikket i Lanett, og har mønster som tillater bruk på begge sider. Feilen står på våre nettsider, og skal også være oppdatert hos Sandnes Garn.

Personlig liker jeg best tepper og pledd som ikke kun er fine på rettsiden. Det kan være nok å passe på når man har en liten nyfødt i hus!! Oppskrift finnes i “Mens vi venter” i nettbutikken her. Heftet er i sin helhet et samarbeid med Sandnes Garn, og alle garnkvaliteter brukt i heftet, er fra denne leverandøren.

Ferdig teppe måler 70 X 70 cm, så etterhvert som den nyfødte vokser, kan teppet brukes som et vognteppe eller i åpen vogn.

Dobbel Lanett på pinnenr 5,5 har i vårt tilfelle gitt en strikkefasthet på 18 m = 10 cm. Garnet finnes i 28 forskjellige farger.  Lanett er en lekker og myk kvalitet som inneholder 100 % merinoull. Garnet er superwash behandlet slik at det tåler å bli vasket hyppig i maskin. Garnalternativ kan være Lun Ull fra samme leverandør. Lun Ull er 100 % merinoull, og jeg må være ærlig å si at denne kvaliteten har jeg bare prøvd ut til luer og skjerf så langt.

Andre garnleverandører har i det siste kommet med nye garnkvaliteter som har denne strikkefastheten. Du Store Alpakka har Big Sterk som inneholder 40 % alpakka, 40 % merinoull og 20 % nylon. DaleGarn sin Lerke Pluss har også strikkefasthet på 18 m = 10 cm og inneholder 53 % merinoull og 47 % egyptisk bomull. Sistnevnte kvalitet har jeg prøvd ut i teppe, og erfaringen viser at det blir et røffere teppe, og litt tyngre. Garn med så stor andel bomull egner seg best til luer, skjerf og små strikk. Velger man rene ullkvaliteter, vil teppet bli nettere og ikke minst lunere og varmere.

Sulla babyteppe